Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Board meetings and coffee [Carolus]

Go down  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Board meetings and coffee [Carolus] op di jun 27, 2017 3:41 pm

Ethan Mills

avatar
De vergadering had eindeloos geleken, zeker zo laat op de avond. Recent was er een inspectie geweest en hoewel de resultaten zeker niet schokkend waren, moest uiteraard iedereen die zich een beetje een hoge pief waande er zijn plasje over doen. Vooral de directeur had hier een handje van. Ethan had met akelige regelmaat moeite gehad zijn hoofd erbij te houden, zeker wanneer hij niet aan het idee kon ontsnappen dat een aantal van de mensen in de ruimte zichzelf gewoon erg graag mochten horen.
Hijzelf had vooral geprobeerd om te pleiten voor een beter strafsysteem, er niet van overtuigd dat leerlingen in een lokaal proppen met strafregels de beste oplossing was, maar hij was niet tot het bestuur doorgedrongen, ondanks het feit dat er in zijn klassen eigenlijk zelden problemen waren.
Nu zaten de meeste docenten nog even na in de kantine, een beetje nabesprekend wat er was overlegd in een informelere setting. Buiten was het al bijna donker en de fietsenrekken waren nagenoeg leeg.
Ethan was bij Carolus komen zitten met een dampend bekertje koffie in zijn hand.
Hij glimlachte even vermoeid.
“Nou, hebben we dat ook weer overleefd,” zei hij mild. Hij leunde iets achterover en deed zijn stropdas wat losser. Sinds eergisteren viel zo nu en dan de airco uit en het was behoorlijk warm binnen de school.
Hij probeerde een slokje van zijn koffie, maar zette het toch maar weer neer voor zich op de tafel. Beetje heet.
Hij ging verzitten. Dat de leerlingen dit de hele dag volhielden. Als het aan hem lag kwamen er ergonomischere stoelen, maar het budget van de school liet dat soort dingen zelden toe.

2 Re: Board meetings and coffee [Carolus] op za jul 01, 2017 6:34 pm

Carolus Dewitt

avatar
Dagen zoals deze leken eeuwig te duren. Na de normale uren van half negen tot vier uur bleven de docenten achter voor de vergadering, die ook weer zeker een paar uur in beslag nam door het grote aantal onderwerpen dat besproken moest worden. Er waren dan ook zat leraren die gewoon hier wat aten tijdens een korte pauze tussen twee onderwerpen in.
Vandaag had de vergadering extra lang geleken. Buiten was het mooi weer, een aangename 23 graden, en om de zoveel minuten werd Carolus eraan herinnerd dat hij een klas had beloofd om morgen hun toetsen terug te geven, die nog onaangeraakt op zijn bureau lagen.
Ondanks dat had hij niet gelijk zijn spullen bij elkaar gepakt zodra de vergadering afgelopen was. Dan wachtten ze nog maar een dagje langer, hij was niet van plan om een nacht door te trekken en dan morgen chagrijnig voor de klas te staan. Hij had een kop koffie voor zichzelf gezet en een koekje gepakt om vervolgens in een stoel in de kantine te gaan zitten. De stoelen in de lerarenkamer waren een stuk comfortabeler, maar in verplaatsen had hij nu ook weinig zin, dus hij nam een slokje van zijn koffie en en keek op toen er iemand bij hem kwam zitten.
Hij glimlachte zwakjes naar Ethan toen hij de man herkende. De Engels docent zat al even lang bij St. Dunstan als hij en ze konden aardig met elkaar opschieten. Op een paar uitzonderingen na waren alle leraren hier prima mensen.
"Nou, hebben we dat ook weer overleefd."
Carolus lachte zacht. 'Wat je overleven noemt.' Hij roerde eens door zijn koffie, legde het lepeltje op het schoteltje dat hij op tafel had gezet en nam een slok. 'Voor vergaderingen die zo lang duren zou je denken dat er heel wat meer besloten wordt.' Hij gaapte, zette zijn kop weg en rekte zich eens uit.

3 Re: Board meetings and coffee [Carolus] op zo jul 23, 2017 11:58 pm

Ethan Mills

avatar
“Wat je overleven noemt,” antwoordde Carolus en Ethan grijnsde even vermoeid.
“Nou ja, je moet toch wat,” zei hij. Zijn blik bleef even op zijn koffie rusten, maar toen keek hij weer naar zijn collega. Diens opmerking deed hem even in de lach schieten. Het was lekker om na al dat vergaderen gewoon weer even gewoon wat te socializen.
“Kom nou, Carolus, je bent toch wel meer door de wol geverfd dan dat?” zei hij plagend. “Iedereen moet er even zijn plasje over doen."
Maar hij deelde het sentiment van de man tegenover hem. Het ging langzaam en er veranderde zelden iets. Niet in positieve zin in ieder geval.
Net toen hij zijn hand uitstak om zijn koffie weer te pakken schoot hem wat te binnen waardoor hij midden in de beweging even bevroor en zijn hand weer liet zakken.
“Waar ik het trouwens nog met je over wilde hebben,” zei hij, zijn gezicht een stuk ernstiger nu, “was Jenny Palmer."
Jenny was een nogal apart meisje. Ze presteerde niet slecht op school, maar ze was een buitenbeentje, had een opvallend slechte hygiëne en reageerde veelal behoorlijk schuchter.
“Ik maak me zorgen om dat wichtje. We zien die ouders hier nooit, ’t lijkt wel of ze nooit doucht en ik betrapte haar er laatst nog op beschimmeld brood weg te gooien."
Hij pakte nu wel zijn koffie en keek Carolus van onder zijn wenkbrauwen kritisch aan.
“Wat denk jij, contact opnemen met de kinderbescherming of niet?"

4 Re: Board meetings and coffee [Carolus] op di aug 01, 2017 8:11 pm

Carolus Dewitt

avatar
Carolus grijnsde wat schaapachtig toen Ethan in de lach schoot en ontspande wat meer in zijn oncomfortabele stoel. Nu ze na de vergadering tot rust konden komen merkte hij hoe lichtelijk gespannen hij vaak raakte door deze vergaderingen. Maar nu zou het gelukkig nog even duren voordat ze weer samen zouden komen. Nu had hij redelijk gezette koffie en het vooruitzicht van een warm bed als hij thuis kwam, waar hij zijn werk even kon vergeten in het bijzijn van zijn vrouw.
Bij het vallen van de naam van één van zijn leerlingen verdween dat gevoel echter langzaam weer achter een berg van zorg. Jenny Palmer was niet voor de eerste keer het gespreksonderwerp maar het was altijd wel voorzichtig ter zake gebracht. Hij had erg met het meisje te doen maar wist niet zo goed hoe hij haar aan moest pakken en deed zijn best om haar het niet al te moeilijk te maken door haar tijdens de les niet al te veel te vragen. Maar hij had ook niet de moeite genomen om op haar af te stappen en te vragen of alles wel met haar ging en daar voelde hij zich plotseling schuldig over. De kinderbescherming... Ethan had de situatie duidelijk scherper in de gaten gehouden dan hij.
'Ik, ehm...' Hij zuchtte eens diep. Dit was een lastige kwestie. Hij aarzelde, fronste lichtjes en zei toen voorzichtig: 'Is de kinderbescherming niet direct wat extreem? Zou ze niet eerst naar een vertrouwenspersoon kunnen? Carmen zou vast wel met haar in gesprek kunnen. Of denk je dat dat geen zin heeft?'

5 Re: Board meetings and coffee [Carolus] op do aug 24, 2017 12:10 am

Ethan Mills

avatar
Ethan haalde met een diepe zucht zijn schouders op en maakte een machteloos gebaar met zijn handen.
“Eerlijk? Ik weet het niet. Het is drastisch inderdaad, maar -” hij nam een voorzichtig slokje koffie, “ik weet eigenlijk ook niet hoeveel Carmen hieraan kan doen. Volgens mij heeft ze al meerdere malen geprobeerd tot dat meisje door te dringen, maar zonder succes."
Hij zette het bekertje weer neer en leunde achterover. Hij staarde even moedeloos voor zich uit. Het meisje was een van die zeldzame situaties waarin hij zich intens machteloos voelde. Er was iets niet in de haak, maar tenzij de kinderbescherming dat ook vond was er op een gegeven moment weinig wat de school verder nog kon doen.
Ethan’s ogen gleden door de ruimte. De kantine was bijna spookachtig rustig zo met slechts een handjevol docenten erin, zonder de gebruikelijke oorverdovende herrie van de leerlingen.
“Siobhan is haar mentor, die is ook al een keer met die ouders in gesprek geweest, maar die willen alleen op school praten; ze kreeg ze niet zover dat ze eens bij hen thuis mocht komen."
Hij wierp Carolus een veelbetekenende blik toe.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum