Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Carolus Dewitt

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Carolus Dewitt op do maa 23, 2017 11:32 am

Carolus Dewitt

avatar
C A R O L U S    D E W I T T


ALGEMEEN
Volledige naam: Carolus Xilander Dewitt
Leeftijd: 36
Geboortedatum: 22 oktober
Geslacht: Mannelijk
Geaardheid: Heteroseksueel
Werk/studie: Geschiedenisdocent

FAMILIE
Carolus is het oudste kind in een gezin met drie kinderen. Zijn vader werkte fulltime en hij is opgegroeid met de norm dat iedereen in het gezin zijn steentje bij moet dragen, dus hielpen hij en zijn jongere zusje Diane hun moeder in de huishouding. Diane en Carolus zijn gaan studeren, maar de jongste, Alexander, is bij hun vader in de winkel gaan werken. Toen Carolus Sr. overleed heeft Alexander hun moeder Nadia in huis genomen om voor haar te zorgen.
Hij is nu al enkele jaren gelukkig getrouwd met de vrouw waar hij al langer mee samen was.UITERLIJK
x Zwart, getrimd haar dat hij geregeld bijhoudt en laat knippen om het maar niet te lang te laten worden. Helemaal afscheren zal op een dag ook wel gebeuren.
x Gitzwarte, ronde ogen; donkere huid; brede neus; loopt het liefst geschoren rond.
x. 1.88 m, was in zijn jaren 20 vrij gespierd maar heeft dat een beetje laten vallen. Om te voorkomen dat hij al te veel aankomt gaat hij regelmatig hardlopen.

KARAKTER
Carolus' eerste indruk is er altijd een van goed bewaarde rust. Hij is een kalme man die zich niet snel gek laat maken en die geduld heeft voor de mensen om hem heen - hij neemt de tijd om naar hen te luisteren. Volgens hem is dat een deel van zijn vak als geschiedenisleraar; zijn vak bestaat niet alleen uit feiten, en discussie is net zo belangrijk. Mensen moeten open staan voor andere perspectieven.
Hij is zo georganiseerd dat het op het autistische randje zit. Dit heeft hij voornamelijk van zijn vader. Tijd is geld en moet gebruikt worden als je een dag productief door wil brengen. Zelfs tijd die overblijft wordt ingepland. Hij draagt standaard een "to do" lijstje bij zich, of dit nu op papier is of op zijn telefoon, heeft gekleurde tabbladen in zijn werkmap en zijn kamer is bijna altijd schoongemaakt en netjes, net als zijn werkruimtes. Alles moet dan ook goed verlopen zoals hij het heeft gepland, en als dit niet zo uitpakt kan hij erg geërgerd worden.
Waar hij niet zo op gesteld is, is verandering. Dit komt vooral voort uit zijn stiptheid, en vooral als er plannen gewijzigd worden is hij niet te pruimen. Als er iets anders moet worden aangepakt heeft hij even nodig om zich aan te passen maar het liefst laat hij gewoon alles zoals het is.
Omdat hij altijd een kalme, nonchalante air heeft is het lastig om hier doorheen te prikken; iets waar zelfs hij moeite mee heeft. Hij doet dingen graag alleen en kan de meesten ervan overtuigen "dat het allemaal wel goed komt" terwijl hij eigenlijk tot aan zijn oren in de stress zit.

Sterke punten:
x Georganiseerd
x Rustig/geduldig
x Vriendelijk

Zwakke punten:
x Houdt niet van verandering/past zich lastig aan
x Is soms te rationeel en staat niet vaak stil bij eigen emoties
x Perfectionistisch


GESCHIEDENIS
Carolus is opgegroeid in een buitenwijk waar zijn vader een muziekwinkel had. Eerst werden hier vooral vinylplaten verkocht, later voornamelijk bandjes en cd's. Hij en zijn jongere broertje en zusje spendeerden hier graag hun tijd als er in huis niets te doen was en Carolus heeft hier ook gewerkt toen hij er oud genoeg voor was. Zijn broer Alexander heeft de zaak uiteindelijk overgenomen, maar heeft het moeten verkopen toen cd's minder en minder populair werden.
Carolus en Diane zijn beiden gaan studeren - Diane medicijnen, en Carolus geschiedenis. Hier waren zijn ouders niet blij mee en wilden liever dat hij iets nuttigs ging doen, maar hij was overtuigd en studeerde enkele jaren later cum laude af.
Toen hij 32 was overleed zijn vader. Zijn moeder is door Alexander opgevangen omdat de drie kinderen besloten dat ze haar niet in een tehuis wilden hebben en Diane en Carolus doen allebei hun best om hun broer te steunen in het verzorgen van Nadia.
(wordt nog aangepast)

Houdt van:
x Baseball
x Lesgeven/geschiedenis
x Blues muziek

Houdt niet van:
x Verandering
x Bier
x Technologie (vooral omdat hij er slecht mee overweg kan)

OVERIG
x Faceclaim: Chadwick Boseman

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum