Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Johnny O'Marten

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Johnny O'Marten op za apr 22, 2017 6:16 pm

Johnny O'Marten

avatar
(◕‿◕✿)
Beter laat dan nooit of zo. Yolo.

Naam: Johnny O'Marten
Leeftijd: 22
Geslacht: Mannelijk
Geaardheid: Biseksueel
Lengte: 1.78

Bouw: Slank. Echt mager is hij niet, maar verschrikkelijk ver zit hij er niet vanaf. Een metabolisme om een moord voor te doen.

Karakter:
Een passie voor kunst, tattoo art en graffiti in het algemeen, een hoop koppig optimisme en een ijzeren geloof dat iedereen samen een betere wereld kan maken.
Hij ziet met regelmaat de complexiteit van een probleem niet voldoende in, en ziet de oplossingen dan ook te eenvoudig voor zich, waarna hij tot het bittere eind gaat om die oplossing toch te laten werken. Met erg wisselend resultaat.

Ondanks zijn ruige uiterlijk, grote mond en liefde voor kattenkwaad is Johnny iemand die begaan is met de wereld om hem heen en die hem graag een betere plek wil maken.
Zijn grote bek zorgt er ook voor, in combinatie met zijn positieve instelling, dat hij er aardig goed in is mensen op te peppen en moed in te praten en hoewel hij behalve in tattoos zetten niet echt is gespecialiseerd in iets, niet iets wat helpt te overleven in ieder geval, is het feit dat hij mensen zo op kan beuren iets waar hij dankbaar gebruik van maakt; het is zijn kleine bijdrage.
Hij is ontzettend sociaal ingesteld, heeft graag mensen om zich heen en kan met veel soorten mensen goed opschieten. Hij vindt het leuk om de discussie aan te gaan en met hem blijft deze vaak vriendelijk, zij het soms nogal verhit.
Verder heeft hij de neiging zich problemen van anderen iets teveel aan te trekken. Sommige mensen gaan hierdoor erg op hem leunen, wat er bij hem weer voor zorgt dat hij zich verantwoordelijk voelt en het gevoel heeft sterk te moeten zijn, waardoor hij zelf niet zo snel om hulp zal vragen als hij die nodig heeft.
Ook is hij een perpetual smiler. Vaak zal hij negatieve gevoelens verbergen achter een opgewekte glimlach of een grap.

Hij is een overtuigd pacifist. Hij zal proberen zich te verdedigen als het echt niet anders kan maar gelooft niet dat geweld iets echt op kan lossen. En dat is een probleem als je vaker dan de gemiddelde mens een grote mond hebt tegen mensen die fysiek gewelddadig zijn.
Hoewel hij zelfverzekerd is, is hij niet iemand zonder angst. Johnny weet goed van zichzelf dat hij fysiek bepaald geen uitdaging is voor de meesten en handelt vaak eerder ondanks zijn angst dan dan vanwege de afwezigheid ervan.

Houdt van:
- Tattoos
- Graffiti
- Kunst in het algemeen
- Gezelschap
- Optimisten
- Thais eten
- Skateboarden
- Rock, punk en dubstep

Houdt niet van:
- Opruimen/schoonmaken
- Pessimisten
- Countrymuziek (this is serious.)
- Autoriteit
- Mensen verdrietig zien

Sterke punten:
- Empathisch
- Positief
- Dapper
- Vlotte babbel
- Eerlijk
- Zelfverzekerd

Zwakke punten:
- Aan de rebelse kant
- Provocatief
- Ongeduldig, behalve wanneer hij ergens geconcentreerd mee bezig is
- Vergeetachtig
- Denkt te eenvoudig, ziet het grote plaatje vaak niet helemaal
- Denkt niet altijd na voor hij wat zegt

Verleden:
Johnny was de middelste in een gezin van vijf. Hoewel ze niet in de beste buurt opgroeiden maakten hun ouders er het beste van.
Vooral Johnny's moeder iemand van 'lead by example' en tot op de dag van vandaag heeft Johnny hierdoor diep respect voor haar. Niet dat hij zijn vader niet respecteert, maar die was toch wat neutraler in de meeste dingen.

Zijn jongste broer, Jeremy, nam er minder van op; deze geraakte al erg jong in de criminaliteit door een erg ongelukkige combinatie van een fel karakter, de puberteit en hele slechte keuzes in vrienden.
Ondanks wanhopige pogingen van het gezin hem in te laten zien dat dit niet het antwoord was deed hij waar hij zin in had.
Uiteindelijk verbrak Jeremy het contact en hoewel het een enorme klap was voor het gezin, bracht het hen ook dichter bij elkaar. Zeker Johnny en zijn oudste broer, Pat, werden hier veel hechter door.
Johnny was een jaar of veertien toen dit gebeurde en had het er moeilijk mee.

In de jaren die volgden zorgden de onderkant van de samenleving en de omgeving waarin ze opgroeiden voor meer tragedie: Johnny verloor een erg goede vriend aan een overdosis en een ander had de pech tijdens een vuurgevecht op de verkeerde plek te zijn en overleed in het ziekenhuis.
Toch waren er ook lichtpuntjes. De rest van zijn vriendenkring was hecht en ze vingen elkaar op. Johnny wist veel van zijn verdriet een plek te geven door het in zijn kunst te stoppen, wat op dat moment vooral tekenen en graffiti besloeg.
Hij kwam er op zijn vijftiende achter dat hij toch echt biseksueel was; na een relatie van drie maanden met een lief meisje dat toch niet echt bij hem paste viel hij als een blok voor een jongen waar hij een half jaar mee gedate had.
Vijftien was ook de leeftijd waarop hij, illegaal, zijn eerste tattoo liet zetten.
Op zijn zeventiende waren dat er al zes, allemaal op plekken die hij kon bedekken als het nodig was.
Echt blij waren zijn ouders er niet mee - want natuurlijk kwamen die erachter - maar het zat er al op.

Na de middelbare school ging hij door naar de kunstacademie waardoor hij naar Northdale kwam en via een klasgenoot kwam hij in het tatoeëren terecht. Hij wilde het al langer, maar het was dankzij een man die hij via die klasgenoot leerde kennen dat hij echt de tips en kritiek kreeg om het te leren.
Oefenen op dierenhuid vond hij niet leuk als vegetariër, maar je kon moeilijk aan mensen vragen of ze in de naam van educatie even stil wilden blijven zitten.
De kunstacademie bleek niets voor hem en hij stopte om zich volledig op een carrière als tattoo artist te richten.
Hij verbeterde in hoog tempo en kreeg uiteindelijk op zijn twintigste zijn eerste baan in een klein zaakje niet eens zo heel erg ver van zijn appartement waar hij nog steeds werkt.

Extra:
- Op zijn gezicht na heeft hij op pretty much zijn hele lijf tattoos
- Hij heeft meerdere piercings, met name in zijn oren. Op de middelbare heeft hij eens zelf geprobeerd te piercing. Godzijdank waren ze op tijd bij de infectie, dus erg veel zie je er niet meer van, maar sindsdien begreep hij wel dat je bepaalde dingen aan professionals overlaat.
- Hij is overtuigd straight edge en erg links.

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Soortgelijke onderwerpen

-

» Saturday Summer Nights - [Johnny]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum