Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Coming Home With My New Horse [Nida & Duchesse]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

Liam P.

avatar
Liam kwam na een korte rit van de paardenmarkt terug met een volgeladen trailer. Zijn nieuwe aanwinst Duchesse was gearriveerd. Hij toeterde een keer zodat zijn jongere zusje Nida naar buiten ging komen. Dan kon ze het nieuwe paard ook verwelkomen. Hij stopte de auto nadat die geparkeerd stond. Hij maakte de laadbak open en ging de trailer binnen. Maakte het touw los en deed de merrie uit de trailer. Hij liet haar zien aan zijn zusje. Die kwam al aangesneld. Liam gaf een aai over Duchesse haar hoofd. 'Haar naam is Duchesse. Ze is nog maar 5 jaar.'. Vertelde hij. Duchesse zou eerst maar eventjes op de weide mogen lopen om de energie kwijt te geraken die ze nu nog had. Met deze nieuwe omgeving zou dat ook wel leuker en minder stressvol zijn voor haar. Hij deed het halster ook maar van haar hoofd af want dat zag er niet zo erg mooi uit. Hij ging terug naar Nida en vroeg ;' Wat vind je van haar ?'. Hij had liever niet dat Nida op haar ging rijden omdat ze nogal gevoelig was in de mond. Ook omdat de merrie nog jong was en Nida ook nog jong was. Nida kon soms wel roekeloos rijden. En dan met haar vriend die nogal ouder was, dat kon geen goede invloed op haar hebben. Hij stond dan ook vol van tatoeages. Hij hoopte maar dat zij niet hetzelfde wilde hebben. De dood van hun ouders werd er ook niet makkelijker op. Hij moest werk hebben. Ze reden allebei paard. Op deze moment zaten ze nog financieel goed maar hij wist niet hoelang dat nog ging duren. Hij probeerde zo weinig mogelijk te praten over geld met zijn zus. Zij moest zich er niet teveel van gaan aantrekken. Anders ging ze helemaal de verkeerde kant op gaan. De stallen waren aan het huis gemaakt zodat hij altijd alles hoorde vanuit de paardenstallen. Nida reed en verzorgde vooral haar eigen verzorgpaardje. Voor de rest van de paarden deed ze niet veel. Omdat ze daar geen band mee had ofzoiets. Hij vond het zelf nogal onzin maar het was haar leven. Dat hij soms moest bijsturen. Meestal met tegenzin van haar. Maar het was wel het beste voor haar. Hij hing het halster niet weg maar gooide het in de vuilbak. Zijn zusje keek niet-begrijpend naar hem. Hij raakte er onderuit met een kleine glimlach. Het halster was oud en kapot. Hij zou er wel een ander voor gebruiken dat niet oud was. Hij had hier nog een veelzijdigheidszadel liggen waarmee hij wel kon rijden. Dressuur was niet voor haar weggelegd en springen kende ze niet echt. Hij ging maar springen en crossen met haar omdat ze daar waarschijnlijk beter op ging reageren dan met dressuur.

[Nida & Duchesse]

Nida

avatar
Nida zat in haar kamer achter haar pc. Ze had haar paardrijkleren nog aan. Ze was nog niet zo heel lang terug van haar verzorgpaardje. De prachtige zwarte merrie met de brede witte bles. Nida was echt verliefd op haar. Ze hoorde een auto de oprijlaan opkomen. Ze keek even onwillekeurig uit het raam. Ze hoorde Liam haar roepen. Ze sloot haar pc af. Ze deed haar platte all stars aan en ging de trap af. Haar broer haalde een paard uit de trailer. ze bekeek het dier eens en glimlachte daarna. Ze kwam iets dichter en streelde het dier even over de hals. Ze keek daarna Liam aan die het paard aan haar voorstelde. Ze knikte even en zag hoe hij de merrie naar de weide bracht. Ergens vond ze het spijtig dat zijzelf niet haar eigen paard had. Maar ze was al blij dat ze Paris mocht rijden. Het was een merrie waar ze graag mee werkte en waar ze meteen een klik mee had. Dat moest ze hebben met een paard, anders werkte het niet. Liam kwam terug naar haar en vroeg wat ze van zijn nieuwe merrie vond. Nida glimlachte even. "Mooi dier, maar euhm... Wat ga je met de'r doen?" Vroeg ze toch een beetje nieuwschierig. Ze wist niet of Liam echte plannen had met de merrie. Het dier leek nu niet bepaald staan te springen voor een prachtige kür te brengen. Toen hij het halster weg gooide keek ze hem met grote ogen aan. Hij werkte zich er onderuit met een glimlachje. Nida schudde even haar hoofd. "Kom je straks trouwens mee naar de les? Ik mag voor de eerste keer met Paris meerijden." Merkte ze plots vrolijk op. Het was al een wonder dat de merrie mee mocht rijden tijdens de lessen. In de manege waar ze reed vonden ze het niet echt geweldig als een vreemd paard tussen die anderen liep. Maar Nida vond het gewoon niet leuk om op manegepaarden te rijden. die gingen niet snel genoeg naar haar zin. Nida hield van een paardje met pit dat wel tegen een stootje kon. Daarom dat ze ook zo dol was op Paris. Met haar kon ze echt race'en zonder dat ze het traag vond gaan.

Gast


Gast
De reis duurde redelijk lang voor haar gevoel maar het was de bestemming waard. Duchesse vond haar nieuwe thuis er werkelijk práchtig uitzien. Het erf was groot net zoals de weides, de bak en ook de stallen zagen er perfect uit, met vrolijke, warme kleuren. Een paar paarden begroetten haar vrolijk en ze hinnikte luid terug. Vriendjes genoeg te vinden hier!
Vlot en met haar oren ver vooruit stapte ze met de jongen mee, haar hals gestrekt. Plotseling stond hij stil, de reden kwam aangerend. De twee mensen praatten met elkaar maar gelukkig kreeg ook zij aandacht, beide gaven haar een aai. Ze wist zeker dat het hier geweldig zou worden en deze mensen ook om haar gaven.
Verbaasd voelde Duchesse hoe de jongen haar halster afdeed en het weggooide. Huh? Wat was hij van plan? Ze vond het wel lekker zitten - ook al was het inmiddels al een paar jaartjes oud. Bovendien was de kleur leuk. Wel, het was maar een halster en waarschijnlijk ging hij een nieuwe voor haar gebruiken en dat was ook niet erg, alleen even wennen.
Ze werd naar de weide gebracht, prima. Dat betekende weinig tot geen aandacht maar grassprietjes waren heerlijk, en vooral in de lente kon ze die groene dingen niet weerstaan. Zodra het hek voor haar geopend werd, stoof ze naar binnen met een hoge bok en sprong als een jong veulen dat voor het eerst naar buiten mocht rond in het miniparadijs. Gelach klonk er aan de andere kant van het hek en vrolijk schudde ze zich uit, keek haar baasje met twinkelende oogjes aan, gaf een laatste bok maar daarna was gras het enige dat nog belangrijk was.

Sorry, beetje korte post maar heb niet zoveel inspiratie vandaag. :3

Liam P.

avatar
De merrie ging al snel grazen. Ze voelde zich al snel thuis bij hen. Liam keek eventjes zijn zus na. Nida vroeg of hij mee wilde om te kijken hoe het voor de eerste keer ging gaan in de groepsles met Paris. Hij knikte en glimlachte eventjes. Hij vond het wel rot voor haar dat hij Paris niet kon kopen voor Nida. Duchesse was een merrie dat niet veel had gekost omdat ze onbeleerd en moeilijk tijdens het rijden. Paris was meegaand en een perfect eerste paardje. Die zou dan ook wat meer kosten. 'Waarschijnlijk ga ik ermee springen omdat dressuur haar zeker niet gelegen is.' Antwoordde hij op haar eerste vraag. Hij zou Duchesse zometeen al eventjes gaan rijden. Zodat ze wat beweging kreeg. Ze gingen niet direct springen maar gewoon eventjes los rijden. Zonder hindernissen, de basis van dressuur, gewoon stap,draf,galop. Meer niet. Dat zou het leukste zijn voor de merrie. Hij haalde haar uit de weide en begon te poetsen. Daarna opzadelen en ging toen naar de buitenbak om te gaan rijden. Hij stapte op en reed een paar figuren. Hij ging niet lang rijden omdat de merrie nog geen echte conditie had. Na een kwartiertje spoorde hij zachtjes aan om te draven. Duchesse reageerde er goed op zolang hij niet ging vragen om aan de teugel te gaan. Hij galoppeerde een paar rondjes en liet ze toen uitstappen. Het was een korte rit, dat wist hij zelf ook maar hij had weinig tijd. Nida had zich ondertussen klaargemaakt om naar Paris te gaan. Hij zadelde Duchesse terug af en zette haar weer in de weide. Maakte een gebaar naar Nida dat ze al in de auto moest gaan zitten en ging er toen ook in zitten. Hij reed naar de plek waar Nida moest paardrijden en parkeerde de auto er. Hij vond het wel rot voor Duchesse dat ze nu al alleen moest blijven. Ze gingen naar de pony waar Nida op moest rijden. 'Hoelaat begint de les ook alweer ?'. Vroeg hij. Hij kon vandaag niet veel onthouden en was verstrooid.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum