Paradigm Shift
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Neil Vanderzee

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1Neil Vanderzee Empty Neil Vanderzee di okt 20, 2015 10:44 pm

Neil Vanderzee

Neil Vanderzee
Tuig

Naam: Neil Vanderzee
Leeftijd:26
Geslacht: Mannelijk
Geaardheid: Heteroseksueel
Werk: Dealer

Haarkleur: Donkerbruin
Oogkleur: Lichtblauw
Lengte: 1.80
Postuur: Sportschool-gespierd en aan de lange kant.
Kledingstijl: Vrij stoere kleding, doorgaans. Neil is niet zozeer veel bezig met zijn uiterlijk, maar hij zorgt wel dat hij er enigszins cool bij loopt.

Karakter:
- Keihard
Neil is een overlever en bereid te doen wat hij moet doen om goed rond te komen, desnoods ten koste van anderen. En dan hebben we het niet over diefstal, of geweld uit noodweer. Neil is min of meer tot bijna alles in staat als het zijn ellendige bestaan kan verbeteren.
Hij is namelijk nog iets; wanhopig. Hij weet dat hij toast is als hij een zachte kant laat zien. En dat hij het niet kan maken onzelfzuchtig te zijn. Niet in zijn positie.
- Grofgebekt
Neil heeft een plat gevoel voor humor, behoorlijk zwart ook, en neemt bepaald geen blad voor de mond. Beleefdheid doet hij niet echt aan en hij zoekt behoorlijk de confrontatie op.
- Zelfzuchtig
Vrijwel alles wat Neil doet, doet hij voor Neil. En voor Neil alleen. Het is eten of gegeten worden in zijn beleving en als hij moet kiezen tussen zijn leven en dat van een ander is de keuze snel gemaakt.
Dit betreft met name het overleven; in normale situaties komt het minder sterk naar voren en is hij neutraler. Verder is het ook zo nadrukkelijk aanwezig omdat hij op dit moment geen mensen in zijn leven heeft waarom hij geeft. Zelfs zijn ouders zijn namelijk erg van hem vervreemd.
- Snel jaloers
Neil heeft een aardig ego en houdt er niet van als iemand anders de spotlight steelt. Hij is dan ook vrij competitief.
- Hecht veel waarde aan respect
Voor Neil je als een gelijke behandeld of zelfs als een vriend of bondgenoot ziet, mag je jezelf eerst wel driedubbel bewijzen, anders ben je zijn tijd niet waard.
- Getikt
Door de loop die zijn leven genomen heeft is er een steekje los komen te zitten. Hij is geen maniak, maar heeft wel een sterk gevoel van disconnectie met de wereld om hem heen. Hij heeft geleerd dat geweld en manipulatie je je zin geven en dat alleen het recht van de sterkste geldt.

Geschiedenis:
Neil's vroege jeugd was nog best okee. Relatief. Hij werd opgevoed door zijn alleenstaande moeder die niet zo heel veel tijd voor hem had en zag eens in de een a twee maand zijn vader, met wie hij ook wel aardig overweg kon.
Het ging echter fout rond zijn dertiende. Neil kreeg de verkeerde vrienden. Op die leeftijd viel het nog mee; ze kwamen vaak in de problemen en rookten al snel, maar het was niet wereldschokkend.
Maar dat kwam al snel genoeg. Hij was pas zestien toen bleek dat hij al een hoop deed wat God verboden had. Zijn moeder had inmiddels nog minder tijd voor haar zoon en veel wist ze daardoor niet.
Het was in dat jaar dat Neil verongelukte. Met een paar wat oudere vrienden ging hij joyriden en het ging gruwelijk mis. Ze overleefden het allemaal, maar een van hen liep zware hersenschade op en Neil's arm was zo afschuwelijk gebroken dat hij eraf moest.
Neil beterde zijn leven niet. Het was niet bepaald makkelijk, je aanpassen aan leven met maar één arm, maar hij deed zijn best. En langzaam maar zeker wende het ook. Hij zal ongeveer zeventien en een half zijn geweest toen niet alleen de arm volledig was genezen, maar hij er ook echt geheel aan gewend was.
Ook dat jaar telde desondanks flinke tegenslagen. Neil begon met drugs te experimenteren en werd van school getrapt kort nadat hij achttien was geworden.
Hij voelde er weinig voor verder te studeren en kwam in een klein restaurantje te werken als afwasser.
De eigenaar daarvan hield er dubieuze zaakjes op na, en al snel deed Neil ook andere dingen voor hem, zoals het rondbrengen van drugs die bij de man waren besteld. Dat was vervolgens de manier waarop hij met een Aziatische man in aanraking kwam, ene Akira, die een vrij grote naam bleek te zijn in het onderwereldje. Ook voor hem deed Neil al snel het een en ander. Hij zag er weinig kwaad in en het verdiende gewoon echt lekker. Dat geld was een behoorlijk verleidelijk iets voor Neil.
Dit ging ongeveer twee jaar lang steady aan zo door. Neil bouwde een beetje reputatie op als iemand die dingen voor elkaar kon krijgen. Hij moest hard zijn en het was niet zonder gevaar, maar hij vormde zich naar zijn omgeving en werd harder en harder.
Echter. Akira besloot hem wat permanenter aan zich te binden. Hij kwam onverwacht uit de hoek met een ogenschijnlijk gul gebaar. Een prothese. Het meest geavanceerde ding dat er met geld te kopen was. Instelbare bewegingen, verrassend licht materiaal.. Ideaal.
Maar al snel bleek dat niets voor niets was. Neil stond gigantisch bij hem in het krijt. Het ding had oneindig veel meer gekost dat Neil te besteden had en hij zou wellicht jaren moeten sparen voor hij zo'n bedrag bijeen had.
Hij realiseerde zich dit dondersgoed en probeerde ervandoor te gaan. Dat kwam hem vrij duur te staan in de vorm van een knokploeg, nog mild voor Akira's doen, maar Akira was naar eigen zeggen niet meedogenloos. Als Neil ten eerste voor hem bleef werken was er weinig aan de hand voor nu.
Dat, en hij moest het binnen zes jaar terug betalen. Dat leek lang en aanvankelijk zat Neil er totaal niet mee.
Maar al snel bleek het tegen te vallen. Ten eerste verdiende hij een stuk minder bij de man dan eerst, omdat deze hem nu toch in zijn greep had en al duidelijk had gemaakt wat er met je gebeurde als je tegendraads was en ten tweede was hij inmiddels zelf ook een aardige gebruiker aan het worden, waardoor er aan het eind van de maand weinig geld overbleef voor in de spaarpot.
De jaren verstreken. Neil's drugsgebruik was wisselend. Vaak wist hij verrassend lang aardig clean te blijven. Hij was scherp en had andere jongens zien bezwijken aan dingen als cocaïne en andere drugs, die fout maakte hij niet.
Toch kwam de geldstroom maar niet op gang.
Dus nu zijn de zes jaar bijna om. En Neil is zeer, zeer wanhopig.

Familie:
Vader, Simon Vanderzee, stamt af van een geëmigreerde Belgische familie. Dominee. Hij woont inmiddels ver bij HorseHome vandaan en heeft geen contact meer met zijn zoon.
Moeder, Christine Vanderzee-Saunders, werkt in een bakkerij. Ze is al voor Neil's geboorte gescheiden van Simon en ze heeft nog wel heel af en toe contact met Neil, maar niet veel. Ze herkent haar zoon eigenlijk niet meer terug.
Neef die hij af en toe nog ziet; Bradley Saunders. Deze weet wel dat er van alles gaande is bij Neil, maar geen details. Hij wil zijn neef ergens helpen, maar voelt ook aan dat deze misschien wel niet echt een slachtoffer is.

Sterke punten:
Sterke lichamelijke punten: Goede conditie, redelijk wat spierkracht
Sterke geestelijke punten: Alert, schrander, is een overlever

Zwakke punten:
Zwakke lichamelijke punten: De drugs beginnen hun tol te eisen en de prothese is niet echt ideaal.
Zwakke geestelijke punten: Enigszins van het padje af, meedogenloos

Houdt van:
- Tequila
- De natuur, merkwaardig genoeg
- Hiphop
- Kebab

Houdt niet van:
- Genegeerd worden
- Naalden
- Religie
- Zijn verdomde prothese

Extra:
- Hij heeft dus een vrij fancy prothese aan zijn linkerarm, die begint bij de schouder. Er zijn allerlei bewegingen in te stellen en hij reageert ook op stemcommando's.
- Hij heeft een paar littekens, waaronder een kleintje door zijn wenkbrauw
- Hij heeft een kekke opskeer.
- Hij is vrij labiel
- Hij drinkt behoorlijk veel, al is hij niet echt bij wilde feesten van de partij. Soms wel, maar dat is meer uitzondering dan regel. Hij is eerder in pubs en kroegen te vinden.  
- Verder rookt hij nog steeds, ook al heeft hij herhaaldelijk geprobeerd te stoppen
- In de jaren dat hij werkt in de drugsscene, is hij verrassend weinig in aanraking met de politie geweest.
- Zelf heeft hij door de jaren heen onder andere te maken gehad met Ketamine, meow meow en voor zeer korte tijd met MDMA. In geen van de gevallen is hij echt in een zware verslaving terecht gekomen, al is de verleiding weer aan bepaalde dingen te beginnen soms waanzinnig groot. De laatste tijd blowt hij eigenlijk vooral. Hij kan zich ook niet erg veel meer veroorloven.

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum