Paradigm Shift
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Alleeejh whoop! [openheid ;D ]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1Alleeejh whoop! [openheid ;D ] Empty Alleeejh whoop! [openheid ;D ] za jun 30, 2012 11:06 pm

Gast


Gast

Zand sprong omhoog bij elke stap van het machtige paard. Een heethoofd hengstje, beroemd onder fokkers, werd bereden door een jonge jongen. De hengst onder Chris brieste terwijl hij zijn hoofd op borsthoogte hield en zijn oren naar voren had gericht. Het was een zware bries, vol ingehouden spanning voor wat er komen ging. Er zou gesprongen worden, en wou het toeval nou net dat hij een befaamde springer was. Hij reed wedstrijden op hoog niveau, was een top fokhengst en had een prachtige lijn veulens gefokt inmiddels. Maar vandaag was het louter spel, er was geen trainingsprogramma. Het was zomer. Heerlijk vakantie. Ook voor het paard. Zo ook voor Chris.
De zon belichtte het tafereel vrolijk en het zag er gaaf uit. Chris statig op de hengst die ingehouden leek te moeten worden, de hengst die onder hem vandaan dreigde te lopen, maar ondertussen toch reagerend op elke hulp, hoe klein dan ook. Chris had een glimlach op zijn lippen terwijl hij soepel meeging in de wendigen van het dier. Hij zette de hengst op een volte, sprong vanuit de stap aan in de galop en liet de hengst een paar rondjes galopperen. Toen dat goed aanvoelde, stuurde hij de hengst over de eerste hindernis heen. Soepel als wat. Maar de hengst stond erom bekend om een heethoofd te zijn en inderdaad. Hij nam het bit tussen zijn tanden en reed in volle galop naar de volgende hindernis toe. Chris dwong hem van de hindernis weg op zijn zit en beenhulpen, want aan de teugels had hij niets meer.
"Ho maar, jongen," zei hij met zijn ietwat hoge stem. De hengst schudde woest met zijn hoofd, gaf een hoge bok en Chris tuimelde eraf. Even bleef hij in het zand liggen, om zich vervolgens weer overeind te duwen. Hij stond op, klopte het zand van zich af en keek de hengst quasi-streng aan. "Als je niet wilt dat ik je tegenhoud, kan je dat ook gewoon met me bespreken hoor! Zo moeilijk ben ik niet?" Chris grinnikte even en herpakte zichzelf toen. Zelfverzekerd liep hij op de hengst af, die daar zelf heel anders over dacht. De hengst sprong een andere kant op en galoppeerde de bak door, hindernis na hindernis pakkend. Chris mompelde wat, maar bleef toen stil staan. De hengst vond dat maf en kwam uiteindelijk naar hém toe. Chris haalde het zadel eraf en klom er zelf op.
"Je springt toch wel," gaf hij als reden. Een lichte hulp en de hengst was weg. Eerst op de volte, tot er totale controle was. Toen over de eerste hindernis. Ze vlogen en een grijns tekende Chris zijn gezicht. Dit was geweldig, anders kon hij het niet noemen. Met een plof kwam de hengst neer en Chris klopte hem op zijn hals. Ze legde een paar keer het parcour af en toen vond Chris het welletjes. Hij gaf het dier lange teugels en liet zich heerlijk rondstappen. Dit was leven!

2Alleeejh whoop! [openheid ;D ] Empty Re: Alleeejh whoop! [openheid ;D ] zo jul 01, 2012 12:45 am

Leah

Leah

Behoorlijk verveeld sjokte Leah over het terrein van de manege heen. Het was vandaag weer zo'n dag dat alle stallen al uitgemest waren, er geen beginners waren die haar hulp nodig hadden en het er naar uitzag dat het enige klusje dat nog beschikbaar was, het rijden van een paar paarden was. En toevallig was dat nou net iets waar Leah totaal geen zin in had. Sinds het ongeluk van haar neef, vorig jaar, had ze geen voet meer in welke stijgbeugel dan ook gezet. Nee, het enige wat ze nog deed was wandelen – het liefste met pony's – en de typische dingen zoals stallen uitmesten. Op een paard stappen zat daar niet meer bij. Ze wilde het wel diep van binnen, maar durfde het gewoon niet meer. Er kon van alles fout gaan, dat had ze nu wel gezien.
Bij sommige bakken bleef ze even staan. Er was iemand dressuur aan het doen maar dat vond ze maar saai, en dat had ze altijd al saai gevonden. Als ze in slaap wilde vallen, ging ze daar wel naar kijken; nu niet. De springbak was echter al een stuk interessanter. Een jongen die eruitzag als ongeveer haar leeftijd reed op een vrij beruchte hengst. Zijn naam lag op het puntje van haar tong. Ze had hem namelijk vaag genoeg gezien in de bak, en ook op stal, als hij weer een enorm drama maakte van iets, maar net op dit moment schoot zijn naam haar niet te binnen. Met een grijns nam Leah plaats tegen het hek en keek naar het donkerbruine duiveltje. Meneer had duidelijk niet het plan braafjes op de hoefslag te gaan lopen, maar ja, kon je hem niet kwalijk nemen. Het leek haar niet echt leuk om een mens op je rug te hebben, en daar dan ook nog aan te moeten gehoorzamen. Ach ja, het leven is hard. Hij werd van de hindernis weggestuurd en dat vond-ie niet zo leuk. Zijn antwoord was dan ook een flinke bok, en boem, daar lag de jongen, op de grond. Leah grinnikte, ze kon er niets aan doen, en als ze daar zelf had gelegen, was het niet zo grappig geweest voor haar maar ze was gewoon gek op die hengst. Zo eigenwijs, echt eentje die zich niet op z'n kop liet zitten en z'n eigen gangetje ging. Ze hadden hem Droppie moeten noemen.
De jongen stond weer op – een doorzetter dus – en haalde het zadel eraf. Hmmm, gewaagd. Ongeduldig wachtte Leah af wanneer hij er weer afgegooid ging worden. Die voltes duurden veel te lang naar haar mening, al snapte ze het nut daarvan ook nog wel. Maar toch, eindelijk vlogen ze op die hindernis af en daar was de sprong. Geen valpartijen. Geen faalmomenten. De rest van het parcourtje werd ook gesprongen, en dat nog een paar keer. En alles ging goed, op wat schoonheidsfoutjes na. Ze wilde net een suggestie doen dat het misschien tijd was om uit te stappen, toen de hengst overging in stap. Leah stak haar duim naar de jongen op, en wachtte tot ze wat dichterbij waren. 'Hé, goed gereden hoor. Jullie zagen er goed uit. En hij lijkt me behoorlijk pittig nog ook.' Grijnzend keek ze het meisje aan. 'Hoe heet hij ook alweer trouwens? Ik heb hem vaker gezien maar kan niet op z'n naam komen.' Aan sociale vaardigheden geen gebrek.Laatst aangepast door Leah. op zo jul 01, 2012 1:41 pm; in totaal 2 keer bewerkt

3Alleeejh whoop! [openheid ;D ] Empty Re: Alleeejh whoop! [openheid ;D ] zo jul 01, 2012 12:00 pm

Gast


Gast

- Nogmaals; Chris is een jongen. x] Het is niet te zien dat hij een meisje is. T.T -

Hij werd aangesproken door een meisje wat langs de bakrand was verschenen. Hmm... Hij klopte de hengst op zijn schouder en keek ondertussen met een schuin oog naar het meisje. Ze.. leek hem nogal bemoeizuchtig en duister, maar hij wist niet waar hij dat vandaan haalde. Op een gegeven moment liet hij de hengst maar naar haar toestappen en hield stil voor haar neus. Even fronste hij zijn wenkbrauw, om een klein beetje duidelijk te maken dat haar attitude hem niet aanstond.
"Hé, goed gereden hoor." Ja vast. Chris had gezien dat ze op sommige momenten dat hij een klein beetje wankel zat, iets had willen zeggen. Alsof ze het zelf beter kon. Daar kon hij wel nijdig om worden. Dit soort types. Maar hij zweeg en luisterde naar wat ze nog meer te zeggen had. "Jullie zagen er goed uit. En hij lijkt me behoorlijk pittig nog ook." Het meisje grijnsde. Sure. Chris was synisch. Het meisje leek hem typisch zo'n figuur die het zelf beter wist, beter kon en bovenal vond dat sommige niet goed genoeg waren. "Hoe heet hij ook alweer, trouwens? Ik heb hem vaker gezien maar kan niet op zijn naam komen." Chris zuchtte even.
"Dit is Avan. Een zeer donkerbruine Groninger. Topspringpaardje. Pittig? Valt wel mee, zolang je maar weet hoe je hem aan moet pakken. Maar daar zal jij vast geen moeite mee hebben." In zijn stem klonk bittere sarcasme door. "Als je het niet erg vind? Ik moet hem afzadelen en nog een paard rijden." Hij gaf Avan de hulpen en liet hem nog even rondstappen terwijl hij onderwijl over de hals heen hing. "Ik zal je zo in de stapmolen gooien, jongen, fluisterde hij. Chris zette Avan stil op het midden en gleed er voorzichtig vanaf. Tevreden klopte hij de hengst op zijn hals, nam hem mee naar de poetsplek en haalde daar zijn hoofdstel los en deed zijn halster weer om. Weer een klopje op zijn schouder. Chris maakte Avan los en nam hem mee naar de stapmolen. Nadat Avan daar stond, ging Chris Dailey klaarmaken om te rijden. Het was een stevige Haflinger die soms strondeigenwijs deed, maar doordat de eigenaar op vakantie was, moest hij toch bereden worden. Gewoon wat simpele dressuur, dacht Chris maar. Hij zette Dailey klaar in de bak, klom erop en werd er vanaf gelazerd. Bijna dan. Hij kon zich nog net vastgrijpen aan de manen, duwde zichzelf goed en gaf Dailey een flinke tik met zijn zweep.
"Nee!" sprak hij streng en hij dreef het dier voorwaarts. Het was niet zijn style om veel te rijden met zweep, maar nam een paard een loopje met hem, moets ie gelijk goed voorwaarts lopen.

4Alleeejh whoop! [openheid ;D ] Empty Re: Alleeejh whoop! [openheid ;D ] zo jul 01, 2012 2:28 pm

Leah

Leah

Een paar ogen onder een stel gefronste wenkbrauwen keek haar enigszins achterdochtig aan. Een diepe zucht gleed uit zijn mond op het moment dat ze uitgesproken was. “Dit is Avan. Een zeer donkerbruine Groninger. Topspringpaardje. Pittig? Valt wel mee, zolang je maar weet hoe je hem aan moet pakken. Maar daar zal jij vast geen moeite mee hebben.” Nu vormde er zich op Leah's gezicht ook een frons. Jezus. “Ik denk het niet, weet je.”
Maar de jongen spoorde de hengst, Avan dus, al aan en stuurde hem bij haar vandaan. Pff. Zo lullig had ze zich toch ook weer niet gedragen? Er kwamen af en toe wel opmerkingen in haar op in de trant van 'oh mijn god, je voeten zitten zó verkeerd', maar die sprak ze niet uit of zo. Dat was gewoon typisch Leah, over bijna alles haar oordeel al klaar hebben en in gedachten overal commentaar op geven. Maar ze sprak het zelden tot niet uit. Heel even bleef ze nog staan om ernaar te kijken, maar ze irriteerde zich nu al dood aan dat geval daar, dus sjokte ze snel weer weg. Misschien dat er in die tien minuten iets te doen bij was gekomen. In de stallen aangekomen keek ze wat om zich heen, een stuk of tien paarden en pony's waren verdwenen. Lessen en buitenritten, gokte ze. Buitenritten, dat miste ze nog wel het meest.
“Oh, Leah! Je komt precies op het juiste moment!” Die stem herkende ze uit duizenden. “Iris!” Glimlachend draaide ze een kwartslag, zodat ze de stevige knuffel die volgde op kon vangen. “Wat is er nu weer? Is Benno weer uit zijn stal ontsnapt?” Iris' pony had er werk van gemaakt om elke keer het slot van zijn stal weer open te krijgen. En Iris was eigenlijk best een sukkel dat ze dat slot niet had verstevigd, maar dat ging ze natuurlijk niet hardop zeggen. “Je moet echt eens een hangslot aan z'n stal hangen. Dat is volgens mij het enige wat hem op zijn plek houdt.” Grijnzend keek ze haar vriendin aan. “Nop,” antwoordde die, “maar hij loopt te kloten in het weiland.” Ah, dat was haar niet onbekend.
Leah stemde in, en liep grinnikend achter d'r aan, snel een hand snoepjes meegrissend. De Welsh was snel gevonden. Als een veulentje bewoog hij zich, met behulp van de gekste bokkensprongen die je maar kon bedenken, door het weiland heen. Luid zijn naam roepend klom ze behendig over het hek heen en pleurde de traktatie in de buurt van het hek neer. Alleen werkte dat deze keer niet want hij negeerde haar gewoon. Als een gek rende ze achter het witte monstertje aan. Had niet veel nut natuurlijk maar was wel verschrikkelijk grappig. Een gat en bam, daar lag ze. Veel te druk met lachen om een nieuwe poging te ondernemen. Alleen vanuit haar ooghoeken zag ze die jongen weer, in de bak verderop. Op een Haflinger. Dat maakte dat ze opstond, de snoepjes weer oppakte en in een slakkentempo naar Benno toeliep. Normaal renden ze eerst nutteloos achter elkaar aan maar ja, ze moest wel even laten zien aan die jongen dat ze iets van paarden wist. Alleen, juist vandaag werkten de snoepjes niet. Damn.

5Alleeejh whoop! [openheid ;D ] Empty Re: Alleeejh whoop! [openheid ;D ] zo jul 01, 2012 6:55 pm

Gast


Gast

Met wat lichte teugelhulpen vroeg hij de Haflinger naar beneden, dreef hem voorwaarts met gerichte beenhulpen en gaf hem niet de kans om te etteren. Toch ging er wat mis. Hij schrok, schoot er vandoor en Chris moest moeite doen om erop te blijven zitten.

- niet af. xD -

Gesponsorde inhoudTerug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum