Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Scrap hunting [Mortimer]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Scrap hunting [Mortimer] op wo apr 26, 2017 10:54 pm

Iseco DiRosilia

avatar
Het autokerkhof leek verlaten, maar dat was het niet. Het werd door een flink hek omheind en was onderdeel van een sloperij, waarvan de machinerie een eind verderop te zien was. Op dit moment was het stil. Relatief in ieder geval.
Terwijl Iseco in zijn lange, donkere jas, tussen de auto’s doorliep, kritisch kijkend en af en toe wat noterend op zijn telefoon, hoorde hij slechts de vogels in de omliggende bomen, de wind die door de takken ging, de autos op de nabijgelegen snelweg en ergens blafte een hond verwoed, maar het dier was te ver weg om tot last te zijn.
De wind woei stevig en zijn donkere haar zat verward. Hij had zich wel geschoren, dat wel. De laatste dagen was zijn uiterlijke verzorging weer opgeknapt. Het was nog steeds moeilijk voor hem om zichzelf ervan te overtuigen dat het zin had, maar dat gaf niet.

Veel van de wagens hier stelden niets meer voor, schroothopen die van ellende in elkaar gezakt waren, maar er waren uitzonderingen. Auto’s wiens onderdelen nog een leven te gaan hadden als je wist wat je deed. En zo’n man was Iseco.
Het hielp dat deze plek meer was dan een sloperij. Voor een net bedrag kon je overkopen wat je wilde in het kantoor vlakbij de plek waar wagens gesloopt werden.

Na ongeveer een half uur tussen de wagens door te hebben gelopen had Iseco zijn keuzes gemaakt en met grote, zelfverzekerde passen begaf hij zich richting het kantoortje, een blok beton met slechts een aantal piepkleine ramen waar een mens amper doorheen zou passen.
Hij klopte aan en een van de paar mannen die hier werkten liet hem binnen.
“Ah, Iseco, goed je weer te zien kerel. Hoe is ’t met je?” vroeg hij. Met zijn bierbuik, ongeschoren gezicht en bevlekte overal zag hij er niet uit als de posterboy voor gevoeligheid, maar zijn vraag klonk oprecht en zijn uitdrukking was serieus. Iseco nam plaats aan tafel en vouwde zijn handen tegen elkaar. Hij haalde zijn schouders op.
“Het leven gaat door, Roger,” antwoordde hij slechts, de boot een beetje afhoudend. Roger knikte instemmend. Roger wist wanneer hij niet door moest vragen.
“Aye. Kan ik je wat inschenken?"
“Nee, dank je."

2 Re: Scrap hunting [Mortimer] op wo apr 26, 2017 11:17 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Mensen die hun portefeuille of telefoon verloren in een bar. Het was iets wat helaas maar al te vaak gebeurde. En dan was het een deel van hun ‘service’ om die dingen bij de klanten thuis af te leveren, gezien die vaak geen volledige dag zonder hun waardevolle spullen konden doorkomen. Dus dan mochten zij de baan op, in plaats van dat ze die dan kwamen ophalen. Ze kregen er wel voor betaald tho, dus hij klaagde niet. Deze keer was hij onderweg met een portefeuille, richting het autokerkhof bij een sloperij. De zoon van de baas had gevraagd het ding naar zijn vader te brengen, een taak die de chef aan hem had doorgeschoven. Gelukkig mocht hij de wagen van de bar gebruiken. Een duur ding ook. Het was dat hij best goed kon rijden en al veel ervaring had, anders had dat sowieso niet gemogen.

Met de portefeuille in zijn handen, liep hij op het gebouwtje af. Blijkbaar wisten ze al van zijn komst, want hij werd zonder problemen binnen gelaten. Mort knikte een begroeting naar de andere man in het kantoortje en richte zich toen naar Roger. ”Ik heb de portefeuille”, Glimlachte hij, waarbij hij het ding even op hield en hem toen op het bureau legde. "Aah, geweldig, wacht hier maar even dan haal ik nog wat voor je", Zei de man. Een beloning was niet eens nodig maar hé, waarom zou hij hem afwijzen? Roger liep de ruimte uit, hem achter latend met de andere man. Nieuwsgierig begon hij een beetje rond te kijken. Dit was zeker wel een interessante plek, als je het hem vroeg.

3 Re: Scrap hunting [Mortimer] op wo apr 26, 2017 11:40 pm

Iseco DiRosilia

avatar
Roger had net willen gaan zitten toen er opnieuw iemand aan de deur was. Iseco keek over zich schouder toen een jongeman binnen werd gelaten. Iseco knikte terug en keek weer voor zich, zich niet mengend in het gesprek tussen de twee. Roger verliet al snel de ruimte via de achterdeur om een beloning voor de jongen te halen en Iseco wierp een korte blik op zijn horloge. Het moest niet te lang duren, want hij had een hoop te doen.
Het was warm in het kantoortje, dus hij ritste zijn jas los. Een paar van die kleine raampjes open zou ook geen kwaad kunnen, want een beetje bedompt was het ook wel, maar dat was aan Roger.
Aanvankelijk besteedde Iseco geen aandacht aan de jongen. Eerder zou hij een praatje hebben aangeknoopt, maar nu prefereerde hij de stilte. Kon de knul ook niets aan doen.
Dat deze wat lang duurde deerde hem niet. Toen echter ook nog eens de lichten plotseling uitvielen werd het echter lastig.
“Ben je tegen de schakelaar aangekomen?” vroeg hij. Hij had een redelijk diepe stem en zijn toon was neutraal, mat bijna.
Hij kon de gestalte van de ander slechts nog heel vaag onderscheiden nadat zijn ogen eenmaal aan het donker gewend waren; lang zou het niet meer duren voor de zon volledig onder was.

4 Re: Scrap hunting [Mortimer] op do apr 27, 2017 12:17 am

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
De man leek het stille type te zijn, iets waar Mortimer zich niet aan stoorde. Hij was wel een sociaal iemand, maar hij drong zichzelf ook niet op. Zeker niet bij oudere mannen. Niet meer, om eerlijk te zijn. Hij had maar al te vaak ondervonden dat aandacht vragen van iemand die het niet wou geven, nogal pijnlijk was. Dus hij was er na een lange tijd mee gestopt. Maar niet diep vanbinnen. Diep vanbinnen wou hij gewoon dat zijn vader van hem hield, maar dat was nooit gebeurd en dat zou ook nooit gebeuren. Hun relatie was nu zo kapot dat hij ook niet meer hersteld kon worden, daar geloofde hij niet meer in. Langzaam maar zeker was het contact uitgestorven, en was Mort zijn eigen weg op gegaan.

De random gedachten werden bruusk onderbroken toen het licht uit ging. Meteen voelde hij zijn hartslag in zijn keel kloppen. Onverwachtse situaties als deze gaven hem altijd stress. “Ben je tegen de schakelaar aangekomen?” Vroeg de man, al klonk het niet alsof hij hem beschuldigde. ”Ehm, nee, ik denk het niet”, Antwoordde hij schor, waarna hij diep ademhaalde om de adrenaline weer onder controle te krijgen. Hij schuifelde naar de deur, waar hij de schakelaar van het licht zocht. Met een droge klik schakelde die om, maar er gebeurde niks..

5 Re: Scrap hunting [Mortimer] op za mei 06, 2017 2:12 am

Iseco DiRosilia

avatar
”Ehm, nee, ik denk het niet,” was het antwoord van de jongeman, die vervolgens tevergeefs de schakelaar probeerde. Iseco vloekte binnensmonds en kwam overeind.
“Stroomstoring waarschijnlijk,” bromde hij. Hij liep half op de tast naar de deur waardoor hij naar binnen was gekomen. Deze was, zoals een goed voordeur betaamd, in het slot gevallen, maar het leek er ook dat hij van binnen evengoed een sleutel nodig had. Waarom dat was wist Iseco niet, maar hij realiseerde zich wel wat het betekende. Met grote passen beende hij langs de jongeman heen om de andere deur, die waardoor Roger was vertrokken, te proberen, met al even weinig succes. Hij draaide zich om. Inmiddels waren zijn ogen aardig gewend aan het donker en aangezien de zon nog niet volledig onder was hielp de schemer ook mee om nog redelijk te zien, maar dat zou niet lang meer duren.
“Het lijkt erop dat we hier vast zitten tot hij terug is,” zei hij kalm. Hij liet zijn adem ontsnappen en ging weer zitten. Hij gebaarde met een hoofdknikje naar een andere stoel; ‘neem plaats’.
“Iseco, aangenaam,” zei hij met een wrange glimlach.

6 Re: Scrap hunting [Mortimer] op za mei 06, 2017 3:36 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Echt bang in het donker was hij niet, maar de situatie was toch niet één van de meest aangename. Hij kende de man helemaal niet, dit was ook geen plek waar hij zijn weg kende en al helemaal geen plek waar hij wilde zitten in het donker. Het feit alleen al dat het zo afgelegen lag, maakte hem een beetje nerveus. “Stroomstoring waarschijnlijk,” Stelde de man vast toen hij vergeefs het licht probeerde aan te doen. Mort hoorde hoe de man zich verplaatste, en vervolgens de deur probeerde open te doen. Zonder succes. Die was waarschijnlijk in het slot gevallen, en zonder een sleutel of elektriciteit, zou die niet meer open gaan.

Dat betekende dat hij opgesloten zat met de onbekende. Niet het meest aangename gezelschap om mee opgesloten te zitten, constateerde hij op zijn beurt. “Iseco, aangenaam,” Glimlachte de man, al was het niet hartelijk. ”Ik ben Mortimer”, Stelde hij zichzelf voor, meer uit beleefdheid dan met de intentie een vriendschappelijk gesprek te hebben. Het liefst wilde hij hier gewoon weg. Maar dat kon niet, helaas, dus ging hij alsnog maar zitten. ”Dus, wat kwam jij hier doen?” Vroeg hij, om de stilte te doorbreken. Ze moesten toch iets doen om de tijd wat sneller te laten passeren.

7 Re: Scrap hunting [Mortimer] op za mei 06, 2017 5:04 pm

Iseco DiRosilia

avatar
De jongen nam eveneens plaats en stelde zich voor als Mortimer.
”Dus, wat kwam jij hier doen?” vroeg hij vervolgens. Iseco had niet de indruk dat de jongen volledig op zijn gemak was, maar daar kon hij wel enig begrip voor opbrengen. In het donker opgesloten zitten met een onbekende man was verre van ideaal.
“Ik run een garage,” legde hij uit. “Ik kom hier geregeld om dingen op te kopen waar ik nog wel weer wat van kan maken. Vandaag had hij wel het een en ander staan."
In het gebrekkige licht zag hij er ouder en gegroefder uit dan hij was, maar de garage als gespreksonderwerp deed zijn uitdrukking toch weer wat verzachten. Even glimlachte hij zelfs zonder het zelf echt door te hebben.
“En jij? Je kwam een portemonnee brengen, of niet?” zei hij, zijn toon inmiddels iets vriendelijker.
Ondertussen checkte hij zijn broekzakken even, om tot de conclusie

8 Re: Scrap hunting [Mortimer] op zo mei 07, 2017 6:24 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Afleiding. Hoe meer hij focuste op het feit dat hij opgesloten zat, hoe meer hij zich ook echt opgesloten voelde. Alsof de muren op hem af zouden komen en hem zouden verpletteren. Natuurlijk was dat ook alleen maar een scenario dat in van die slechte horrorfilms voorkwam. Of in de dromen van iemand met claustrofobie. Hoe dan ook, dit gebouw was een doodnormaal gebouw. Zonder bewegende muren dus. Mort vroeg naar de reden waarom Iseco hierheen was gekomen. Eentje die achteraf gezien wel heel erg logisch was. Toch had hij het niet kunnen raden. Hij was sowieso slecht in het gokken naar beroepen van mensen. Tenzij ze echt een obvious uniform aanhadden ofzo.

”Een garage? Wow cool”, Zei hij, toch wel oprecht. ”Alleen auto’s of?” Vroeg hij verder, uit pure interesse. Hij had sowieso een ding voor oude auto’s. Motoren, die vond hij ook wel cool. Van die hele zware die zo’n lekker geluid maakten. “En jij? Je kwam een portemonnee brengen, of niet?” Vroeg Iseco. ”Oh, yes, ik werk in een bar. Roger’s zoon liet de zijne liggen, dus ik bracht hem hierheen”, Expliceerde hij. Hij begon zich al iets meer op zijn gemak te voelen, ondanks dat de zon nu echt wel bijna volledig weg was en het er niet op leek dat ze hier snel uit zouden komen.

9 Re: Scrap hunting [Mortimer] op di mei 09, 2017 11:15 am

Iseco DiRosilia

avatar
”Een garage? Wow cool”
Iseco glimlachte even. Het enthousiasme van de jongeman werkte enigszins aanstekelijk.
”Alleen auto’s of?”
Hij knikte.
“Grotendeels. We krijgen wel ’ns een motor binnen, maar het is voornamelijk auto’s."
Hij luisterde naar de uitleg van Mortimer.
“Je hebt wel je moment gekozen,” zei hij droog. Het was een van de weinige grappen die hij gemaakt had de laatste tijd.
Hij wierp een blik op zijn horloge. Hij tuurde even voordat hij daadwerkelijk kon onderscheiden hoe laat het was.
“Nou, Roger mag wel opschieten,” bromde hij toen. “Als ’t dadelijk donker is zie je hier niets meer."
En hoewel hij niet principieel tegen het intrappen van deuren was had hij de indruk dat de twee in deze ruimte dusdanig stevig waren dat het niet veel uit zou halen. Hun enige kans was hopen dat Roger een beetje vlot terugkwam.

10 Re: Scrap hunting [Mortimer] op vr mei 19, 2017 3:36 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Hopelijk dacht Iseco niet dat hij sarcastisch was. Het was werkelijk een interessant gegeven. Hij had niet echt gedacht dat iemand als hem in een garage werkte. Daarvoor was hij net iets te deftig gekleed. Maar hij had zich dus vergist. Misschien was hij ook niet echt een held in het gokken van iemands beroep. Omgekeerd zou de man waarschijnlijk ook nooit kunnen achterhalen wat voor werk Mort deed. En misschien was dat maar beter ook. Onder leeftijdsgenoten was er minimale shock factor, maar voor iemand die ouder was..

“Grotendeels. We krijgen wel ’ns een motor binnen, maar het is voornamelijk auto’s." Ging Iseco in op zijn vraag. Mort knikte met een glimlachje. ”Well als die van mij het eens begeeft weet ik waarheen ik moet rennen”, Zei hij licht grijnzend. Vervolgens legde hij uit wat hij hier precies kwam doen, netjes op zijn beurt. Al hield hij het op barman deze keer. “Je hebt wel je moment gekozen,” Merkte Iseco droogjes op, waardoor hij moest lachen, zij het een beetje zenuwachtig. De omstandigheden gaven hem wel milde stress, en dat was duidelijk te merken.

“Nou, Roger mag wel opschieten,” Merkte de man toen brommend op. “Als ’t dadelijk donker is zie je hier niets meer." Vervolgde hij. Mort slaakte een zucht. ”Ik laat mijn baas beter weten dat ik hier vast zit”, Zei hij, waarna hij zijn phone nam en… Geen bereik. ”Heb je hier wel vaker geen bereik?” Vroeg hij verbaasd. Het lag wel iets afgelegen, maar toch. Mort’s aandacht werd getrokken door schaduwen die aan het raam passeerden. Twee, drie.. Een zwaar gevoel nestelde zich in zijn maag. Er was iets aan de hand hier, en het zinde hem absoluut niet.

11 Re: Scrap hunting [Mortimer] op do jun 08, 2017 11:22 pm

Iseco DiRosilia

avatar
”Ik laat mijn baas beter weten dat ik hier vast zit,” zei de jongen en Iseco knikte. Even was hij weer afgeleid, tot de jongen weer sprak.
”Heb je hier wel vaker geen bereik?”
Iseco keek hem aan en fronste.
“Nee, normaal heb ik hier gewoon bereik,” zei hij, een beetje verbaasd. Tegelijkertijd geen bereik meer en een stroomstoring was merkwaardig, en dat was zacht uitgedrukt. Toen werd ook zijn blik getrokken door beweging bij het raam. Hij fronste.
“Dat,” zei hij, akelig kalm, “was absoluut Roger niet."
Het kon de combinatie zijn van wat er allemaal al was gebeurd tot nu toe waardoor hij op zijn hoede was, maar ergens was het ook zijn instinct dat alle alarmbellen af liet gaan. Dat kreeg je als je een garage had in een wat minder deel van de stad; je was niet achterlijk.
Het hielp ook dat hij Roger goed genoeg kende om te weten dat het niet ondenkbaar was dat de man iets stoms had gedaan.
Langzaam kwam hij overeind.
“Blijf alert,” zei hij zacht tegen Mort. Tot zijn eigen verbazing was hij gespannen en diep van binnen wist hij dondersgoed dat het te maken had met de jongeman aan de tafel.
Wat er ook aan de hand was, hij voelde zich verantwoordelijk. Er zou niet nog eens iemand zo jong in zijn armen sterven.

12 Re: Scrap hunting [Mortimer] op vr jun 09, 2017 5:19 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Normaal was de jongeman niet zo snel spooked out, maar vandaag was een uitzondering. Het plotse donker, de deur die vast zat, geen bereik.. Waarom leek alles op zo’n slechte actiefilm? Werd er op de één of andere manier een grapje uitgehaald? Wilde Roger deze man pranken, en was hij er per ongeluk in betrokken geraakt? Maar Iseco zag er zelf ook niet al te gerust uit. Vooral niet toen hij de opmerking maakte over het bereik. “Nee, normaal heb ik hier gewoon bereik,” Zei hij een beetje verbaasd. Beide mannen keken vervolgens naar het raam, waar een aantal schaduwen het weinige licht kort blokkeerden en toen weer weg gingen.

“Dat,” Begon Iseco rustig. “was absoluut Roger niet." Deelde hij mee. Mortimer omsloot de leuningen van zijn stoel, zijn knokkels zagen wit van de spanning die hij op het ijzer zette, alsof hij elk moment kon opspringen. “Blijf alert,” Zei de man toen zacht tegen hem. ”Alert?” Fluisterde hij terug, alsof de man een grap maakte. ”Wat bedoel je daar mee ik-“, Hij werd onderbroken door de deur die werd open gegooid -blijkbaar zat de klink er langs de andere kant wel nog op- en een felle zaklamp die in zijn ogen scheen. "Bek dichthouden", Riep een onbekende stem, die ook niet al te vriendelijk klonk.

13 Re: Scrap hunting [Mortimer] op wo jun 14, 2017 11:36 pm

Iseco DiRosilia

avatar
De deur vloog met een harde klap open en een zaklamp zorgde ervoor dat Iseco niet kon onderscheiden wie er binnenkwamen.
“Bek dichthouden!” klonk het bars. Iseco hief werktuiglijk zijn handen op. Hij mocht dan enigszins een ego hebben, hij wist wanneer een grote bek hebben erg dom was.
“We zijn allebei ongewapend,” zei hij langzaam, zijn toon rustig. Nog steeds werden er zaklampen op hem en de jongen gericht, waardoor Iseco zijn ogen toe moest knijpen en hij wendde zijn gezicht af. Voetstappen kwamen naderbij. Meerdere mensen, zoveel was duidelijk. Of het er evenveel waren als ze voor het raam langs hadden zien schieten kon Iseco onmogelijk zeggen. Zijn hart ging als een razende tekeer. Wie waren dit? De stem had niet bekend geklonken. Was die knul okay?
Iseco voelde hoe handen snel zijn kleren doorzochten.
“Ongewapend,” concludeerde een koele stem. Een ander paar voetstappen kwam dichterbij. Iseco waagde het zijn ogen te openen, maar opnieuw werd de lichtbron op zijn gezicht gericht. De hint was meer dan duidelijk; het was niet de bedoeling dat hij of Mort iets goed te zien zou krijgen.
“Waar is Roger?”
Iseco haalde zijn schouders op.
“Dat weet ik niet. Hij was even iets op gaan halen en kwam niet meer terug,” zei hij, duidelijk articulerend.
“Is dat zo? Jij daar, knul, weet jij meer?” De voetstappen verwijderden zich van Iseco, die probeerde te bedenken hoe ze hieruit konden komen.

14 Re: Scrap hunting [Mortimer] op za jul 29, 2017 2:22 pm

Mortimer Kovic

avatar


BURNING BRIGHT.
Wat een makkelijk klusje had moeten zijn, was uitgedraaid op een filmscenario. Hier werd hij absoluut niet genoeg voor betaald, om dingen als dit mee te maken. Iseco leek zichzelf op de één of andere manier wel onder controle te kunnen houden, maar Mort beefde als een rietje. Zijn stem zou vast overslaan als hij iets probeerde te zeggen nu. Gelukkig nam de oudere man het woord, dus hij hield verstandig zijn mond dicht, zoals het hen bevolen was. Net nadat Iseco had gezegd dat ze ongewapend waren, kwam er iemand dichterbij, om de waarheid van die woorden te controleren. Hij werd gefouilleerd, waarbij hij iets in elkaar kromp onder de aanrakingen van de vreemde -sowieso criminele- figuur.

“Waar is Roger?” Werd er plots nogal eisend gevraagd. Natuurlijk draaide het om Roger. Opnieuw gaf de andere man antwoord, al werd de aandacht nu ook naar hem verschoven. “Is dat zo? Jij daar, knul, weet jij meer?” Werd er gevraagd, waarbij de man die de vragen stelde dichterbij kwam en de zaklamp op hem richtte. ”Het is echt zo, hij was vijf minuten weg toen het licht uit ging”, Beaamde hij. Waren het echt vijf minuten? Geen idee eigenlijk. Maar het deed er niet toe. ”Roger is echt niet hier”, Drong hij lichtelijk aan, hopend dat de bende snel weer zou verdwijnen.

15 Re: Scrap hunting [Mortimer] op za aug 19, 2017 6:26 pm

Iseco DiRosilia

avatar
Toen het licht op Mort werd gericht kreeg Iseco even de kans te proberen iets te zien, maar hij zag vooral de jongen die in het volle licht van de zaklamp zag.
”Roger is echt niet hier,” benadrukte de jongen en tussen een aantal van de mannen klonk een kort gemompel.
Er klonk een harde klap. Een van de mannen had in frustratie tegen iets van vermoedelijk metaal aangetrapt dat vervolgens om was gevallen. Iseco zei niets.
“Godverdomme,” vloekte de man - waarschijnlijk degene die zojuist zijn ergernis fysiek had geuit. “Goed,” ging hij verder, zijn stem kil van ingehouden ergernis. Meer dan een silhouet zag Iseco niet, maar de man leunde nu zo te zien met zijn beide handen op de tafel.
“Goed,” herhaalde hij, "dan wachten wij hier wel even. Hij kan niet eeuwig wegblijven."
Dat beviel Iseco niets. Zeker met de slechte stemming waarin deze gasten door hun tegenslag waren kon het onmogelijk lang duren tot er agressie uit zou breken.
“Ik vrees dat jullie hier weinig geluk zullen hebben,” zei hij, kalmer dan hij zich voelde. “Hij had al lang terug moeten zijn."
Opnieuw ging het licht over zijn gelaat en hij wendde zijn blik af.
“Ik help je hopen dat dat waar is. Als jullie hem proberen te dekken hebben wij een groot probleem met elkaar."
Hij was even stil en Iseco waagde weer een blik voor zich.
“Bind ze allebei vast, op die stoelen,” commandeerde de man toen. Iseco wilde zich verzetten, maar terwijl zijn armen op zijn rug werden gedraaid voelde hij iets kouds in zijn nek en gedwee liet hij zich op een van de stoeltjes drukken, waarna zijn pols met tie-wraps aan elkaar gebonden werden. Hij vloekte binnensmonds. Het plastic sneed pijnlijk in zijn huid en de situatie was er zowaar nog erger op geworden.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum