Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

For the first time schooltime [Melody]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 For the first time schooltime [Melody] op do aug 28, 2014 10:43 am

Chantal

avatar
Wat ging de tijd toch snel het was alweer bijna vier jaar geleden dat ze bevallen was van hun dochtertje. Ook al dat het bijna vier jaar geleden was wist ze nog precies hoe het was gegaan. Ze was zo stom geweest om toch te gaan rijden op Fly die ergens van schrok waardoor zij van Fly af viel. Ze had toen snel Darren gebeld die haar mee naar ziekenhuis had genomen. Eenmaal in het ziekenhuis hoorde ze dat hun kindje werd gehaald doormiddel van een keizersnee. Na een paar dagen in het ziekenhuis mochten ze uiteindelijk beide met Darren mee naar huis. Dat Melody bijna vier jar was betekende dus ook dat ze naar school ging moeten. Daar zag Chantal toch wel tegenop. Haar meisje zou dan vijf dagen in de week naar school gaan. Dat zou echt wennen zijn. Voor nu liep ze met Melody op der arm naar boven en bracht haar naar bed. Zeven uur was de bedtijd voor de kleine meid. Eenmaal boven hielp ze Melody met omkleden. Zoals altijd kletste de kleine meid de oren van je hoofd af. Vaak over haar pony Mercury en ook vaak de vraag of mama of papa een verhaaltje voor het slapen gaan wilde voorlezen. "Nou vooruit dat maar. Ga het boek maar pakken dan. zei ze tegen Melody. Ze keek haar dochtertje na die het grote voorleesboek ging pakken. In dit boek stonden heel veel kleine verhaaltjes voor het slapen gaan. Melody kwam naar haar bed met boek terwijl Chantal de rolluiken naar beneden deed. Dit hadden ze op Melody der kamer expres gedaan omdat dit beter verduisterde dan gordijnen. Toen ze dicht waren pakte ze het boek aan en kroop Melody in bed. Chantal ging op de rand zitten en begon voor te lezen. Vaak gerbuikte ze verschillende stemhoogtes om het nog echter voor Melody te maken. Al snel zag ze de oogjes dicht gaan en viel haar dochtertje in slaap. Chantal gaf nog een kusje op het voorhoofd en ging toen stilletjes weg.

De volgende morgen stond Chantal om zeven uur op gaf Darren een kus op zijn wang en ging snel douchen. Na het douchen en aankleden ging ze Melody wakker maken. "Wakker worden meisje. Tijd om even in bad te gaan." zei ze heel zacht tegen haar. Ze pakte Melody uit bed en nam der mee naar de badkamer waar ze haar even weer neerzetten om vervolgens de kraan van het bad aan te zetten. Daar kon makkelijk even een bodempje water hebben genoeg voor Melody om in te badderen en spelen. Chantal zetten haar dochtertje in bad. "Mama gaat even beneden broodje voor je maken. Als ik terug kom is badtijd voorbij." Ze gaf haar dochtertje een kusje op der hoofd en ging naar beneden. Ze liet de honden naar buiten en maakte een ontbijtje voor iedereen klaar. Voor Melody maakte ze ook een rugtasje klaar voor de pauze op school. Ze deed er een pakje fruitdrank en zakje smoeltjes in. Tussen de middag rond een uur of twaalf zou Chantal haar dochtertje weer ophalen van school om thuis een broodje te eten. En dan zou ze haar daarna weer naar school brengen van een uur of een tot drie uur. Die was voor de maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag hoefde Melody maar tot twaalf uur naar school. Dat Melody naar school ging betekende wel dat Darren en zijzelf hun werk moesten aan gaan passen op de tijden van Melody der school. Er moest altjjd iemand haar ophalen tussen de middag want ze wilde haar nog niet laten overblijven op school. Ze moesten het ook zelf zien te regelen want Chantal haar ouders leefde niet meer en de moeder van Darren was iemand die vond dat ze hun dochter aan haar moesten geven omdat ze vond dat Chantal geen geschikte moeder was. En Darrens vader konden ze ook niet vragen dat hadden ze één keer eerder gedaan en hij had toen Darrens moeder gevraagd te komen. Nee Chantal en Darren zouden gewoon het aanpassen. Toen het ontbijt voor iedereen klaar was gaf ze de honden eten en ging Melody uit bad halen. Ondertussen was Darren ook uit bed gekomen. Ze zei hem goedemorgen en vroeg of hij lekker had geslapen. Terwijl ze dat vroeg haalde ze Melody uit bad, droogde haar af, kleden haar aan en vlocht haar mooie blonde haren. Daarna nam ze der mee naar beneden en zetten haar op de stoel. Smakelijk begon Melody aan haar broodje. Zelf ging Chantal ook ontbijten net als Darren die niet veel later kwam. Hij zei dat hij de paarden even ging voeren na het ontbijt en daarna ook mee ging om Melody weg te brengen.

Om acht uur was het zover ze gingen Melody voor de eerste keer naar school brengen. Hopelijk zou Melody er niet te groot probleem van maken want dan zou het wel lastiger voor Chantal worden om weg te gaan.

825 woordjes

2 Re: For the first time schooltime [Melody] op vr aug 29, 2014 10:48 am

Melody

avatar
Het zonnetje scheen, er stonden geen wolkjes aan de lucht en het was lekker warm. Melody pakte de gele bal op en hield hem omhoog voor de twee blaffende en springende honden. Ze was net hoog genoeg zodat ze er niet bij konden komen maar het scheelde niet veel. "Indy, Dack af!" vrijwel gelijk ingen de honden liggen. Ze was misschien wel 4 jaar maar een pittig dametje was ze wel en ze wist duidelijk wat ze wilde. Ze gooide de bal weg en de honden renden er achteraan. Hij kwam niet heel ver, een paar meter maar, maar de honden en melody zelf ook vonden het leuk om zo met elkaar te spelen. De honden kwamen net terug toen ze haar moeder 'Bedtijd' hoorde zeggen. Ze protesteerde heel even maar ze was eigenlijk ook wel een beetje moe en als ze naar bed zou gaan dan zou ze nog even voorgelezen worden. En ze wist al precies uit welk boekje. Ze liet zich optillen en samen met haar moeder gingen ze naar boven. Eenmaal boven was het tijd om haar pyama aan te trekken en mama wilde haar helpen maar daar was ze het noet helemaal mee eens. "Zelf doen!" ze deed haar broek uit met stiekem wat hulp van mama en trok haar pyamabroek zelf aan. Alleen met haar shirtje moest mama nog even helpen want dat kreeg ze nog niet echt voor elkaar. Toen ze haar pyama aan had rende ze naar haar kast en haalde het grote voorleesboek tevoorschijn. Pas toen mama haar hielp herinneren dat ze nog iets vergat rende ze naar de badkamer en wachtte tor mama haar haar tandenborstel aan gaf. Hoe eerder ze klaar was hoe sneller ze een verhaaltje gingen lezen. Na drie slagen in haar mond mas ze klaar. Maar helaas vond mama van noet en zij maakte het af. Met een mokkend gezicht stond ze op het krukje voor de wastafel zodat ze er wel bij zou komen. Toen ze klaar was spuugde ze haar mond leeg en spoelde haar mond met water waarna ze neer haar kamer rende en in bed ging liggen. Mama gong voorlezen uit het boek. Het gong over een beer dat liever een konijn wilde zijn. Ze moest lachen bij de stukjes dat de beer een konijnenhol in wilde gaan want dat paste natuurlijk helemaal niet. Aan het einde van het verhaaltje werden haar ogenleden toch wat zeaar en zodra de deur dicht was viel ze in slaap.

De volgende ochtend werd E wakker gemaak door haar moeder. Slaperig keek ze haar verbaasd aan. Zo vaak werd ze niet wakker gemaakt. Ze stond op en liep samen met mama naar de badkamer. Lekker in bad! Ze kleedde zichzelf uit en klom in bad waarna ze lekker speelde en spetterde met het water en de bootjes en eendjes en een barbiepop waarvan ze de haren waste. Mama kwam al snel terug en kleedde haar aan. Meestal kreeg ze oude kleren aangetrokken omdat ze toch snel vies zou worden als ze naar haar pony ging. Ze liep achter mama de trap af en klom in haar kinderstoel. Even later kwam ook papa beneden. "Papa!" ze gaf ook hem een kus en peuzelde haar broodje op. "Zo, nu Murpy" zei ze terwijl ze uit haar stoel klom. Nog voordat ze weg was werd ze tegen gehouden door mama. Ze vond het maar raar. Het eerste wat ze altijd deed was naar haar pony gaan na het eten maar nu mocht dat niet. Met een boos gezichtje sloeg ze haar armen over elkaar. Mama en papa legden haar uit dat ze straks naar school zou gaan. Ze zou met heel veel andere kinderen van haar leeftijd in een klas komen te zitten en het zou volgens haar ouders heel leuk worden. Ze vond het heel spannend maar ook leuk want ze was altijd wel in voor een speelpartij met andere kindjes. Ze liep de trap op naar boven zodat ze haar tanden kon poetsen. Daarna was ze klaar om te gaan en klom ze in de auto achter papa die achter het stuur kroop. Mama ging naast papa zitten. Ze waren er snel en hoe dichterbij ze bij de school kwamen hoe spannender ze het vond. Ze stapte uit en liep tussen mama en papa in en hield van beide een hand vast. Ze liepen het gebouw binnen en samen met papa en mama liep ze een kamertje in waar nog meer kinderen met ouders waren. Er kwam een vrouw naar hen toe die zich voorstelde als ‘Juf Mary’. Melody was zo overdonderd dat ze alleen ”Hallo” zei en daarna liet ze haar blik al gauw weer door de klas glijden. Het waren allemaal kinderen van haar leeftijd die al met elkaar aan het spelen waren. Maar ze was niet de enige die nieuw was, er waren nog meer kinderen die verlegen bij hun ouders stonden. De juf praatte wat met hun ouders en ze ving iets over dat Melody geluk had dat ze in kon stromen gelijk na de vakantie omdat er dan nog meer kinderen nieuw waren. Melody keek op van een bel die ze hoorde en de juf liep naar het midden van een kring van stoeltjes. Alle kinderen moesten in een kring gaan zitten en het was de bedoeling dat de ouders weg zouden gaan. Op het moment dat ze samen met haar ouders een stoel uit koos kwam er een meisje binnen dat ze kende van peuterzwemmen. Ze klaarde op en samen kozen ze een mooi plekje uit. Ze gaf papa en mama een dikke knuffel. Eigenlijk wilde ze niet dat ze weg gingen en dat zei ze ook. Maar na wat bemoedigende woordjes liet ze hen los en keek ze hen na uit het raam.
Ze zat naast Kelly, het meisje dat ze al kende en naast een ander meisje dat ze nog niet kende. De juf stelde zich nog een keer voor en daarna moest elk kind zeggen hoe hij of zij heette. Je ocht ook wat vertellen over je vakantie als je dat wilde maar dat hoefde niet perse. Veel kinderen waren op vakantie geweest, maar Melody niet. Erg vond ze het niet, thuis bij de paarden vond ze net zo leuk. Ze vertelde verlegen wat over haar pony maar al snel gaf ze de beurt aan Kelly. De rest van de dag gingen ze spelletjes doen, een knutseltje maken, ze speelden buiten, er werd voorgelezen en er was een speeluurtje binnen waarbij iedereen een speelhoek uit mocht kiezen. Aan het eind van e dag was ze doodmoe, maar ze had het heel erg naar haar zin gehad. Lekker gespeeld met alle kinderen, ze vond het wel wat. Op een gegeven moment hoorde ze de bel weer die ze eerder aan het begin van de dag gehoord had. De juf zei iedereen gedag en tot morgen en dat ze nu met zijn allen naar buiten gingen zodat we daar op onze ouders konden wachten. Melody liep achter de juf aan naar buiten en zag haar ouders al staan. Ze zei de juf netjes gedag en rende in de armen van papa en mama. Ze vertelde uitbundig al haar verhalen van de dag. En dat ze morgen gymspullen mee moest nemen want dat had de juf gezegd. Ze klom weer in de auto en nog voordat ze uit het parkeervak gereden waren lag Melody al in dromenland.

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum