Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

bye Le chameur.

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 bye Le chameur. op ma apr 04, 2011 6:34 pm

Zenyatta

Zenyatta
Een zwarte glinsterende trailer met daar voor een zware pickup kwam de markt oprijden. Het was al tamelijk druk op de markt. Hier was het altijd wel druk, mensen die paarden willen kopen of willen verkopen. In paarden was er altijd wel handel en geld te verdienen. De pickup met trailer erachter had een plekje gevonden en stopte langzaam. Meteen kwam er een meisje van een jaar of 10 uit de auto gesprongen, het meisje had tranen in zijn ogen. Vandaag moest ze afscheid nemen van haar kanjer , okal had ze hem nog pas een paar maanden. Mama en papa vonden hem te gevaarlijk omdat hij altijd snel wilde zijn, maar van het zadel af was hij zo lief. Maar mama en papa wilde een paard waar ik op kon rijden. Na enkele minuten kwamen er een man en vrouw uit de pickup gelopen. De man had een wit shirt aan en een kalere kop. Deze had een halstertouw vast met een hengsten ketting. Want hij kende het paard wel, hij kon af en toe wel eens een heftige macho zijn okal bedoeld hij het goed. De man liep regelrecht naar de achterklep en opende. Meteen waren een paar gespierde billen en een staart te zien. Le chameur keek om en gaf een vriendelijke hinnik, hij begroete zijn eigenaren. Meteen snoof hij de lucht van mensen en andere paarden op, oplettent wachtte hij af tot de achterbalk weg was gehaald en hij los gemaakt werd. Voorzichtig en af tastend liep hij de loop plank af. Het eerste wat je zag, was zijn transport set en misschien zijn grote bles. Le chameur draaide zich om na dat hij de loopplank af was gelopen, oplettend opende hij zijn ogen en blaasdde hij geschrokt. Het was vrij druk maar Chameur hield zich wel rustig, op de renbaan was het vaak nog drukker.
Met sierlijke krachtige passen liep hij mee met de man, terwijl hij zijn ogen uit keek en af en toe eens naar een merrie hinnikte. Af en toe maakte hij een soort spaanse pas en kauwde hij actief op de hengsten ketting die door zijn mond liep. Ja, dat had hij wel nodig want hij had toch wel een karakter. Verontwaardig keek hij zijn baas aan toen hij vast werd gebonden maar algauw stak hij zijn kop in de emmer met water. Het was namelijk een eind geweest van zijn huis af. Oplettent keek hij naar de mensen en paarden die langs kwamen. Het meisje was huilend naar hem toe gelopen, rustig deed Le chameur zijn hoofd naar beneden en liet haar zijn hoofd aaien. Hij brieste in haar oor, het leek net alsof hij zei : het komt wel goed. Na alles gezien te hebben sukkelde hij wat in en keek af en toe geschrokken op als er wat gebeurde, voor de rest liet hij zich door iedereen bekijken en aaien. Op het begin was hij dan wel een beetje afstandelijk, maar als baasje zei dat het goed was dan was het ook goed. Het kleine meisje werd gedwongen om een paardje voor haar te vinden, ze kwam terug met een welshje. Le chameur keek op met een blik en het leek wel alsof hij verdrietig was, werd hij nu vervangen door z’n klein mormel. Hij was toch veel geweldiger , uit hem zou je niet groeien. Maar hij wist wel, hij kende dit ergens van, dat hij hier een ander baasje zou moeten krijgen. Verveeld kauwde hij op wat hooi, zijn oren leken wel een spel, ze schoten steeds van het ene geluidje naar de ander.

2 Re: bye Le chameur. op di apr 05, 2011 7:33 pm

Gast


Gast
Vandaag was het eindelijk zo ver. Milou zou een eigen paard kopen. Ze startte de zwarte Jeep met trailer bij haar huis. Stapte in en reed weg. Ze drukte het knopje van de radio aan. De vrolijke muziek dreunde door de auto heen. Snel reed ze naar de paardenmarkt. Als ze aankwam was er bijna geen parkeerplek te vinden. Ergens tussen een paar auto’s op een grasveldje leek nog een plekje te zijn. Ze parkeerde voorzichtig haar auto ertussen en stapte uit. Ze rook even en er kwam een vleug van paardengeuren haar neus binnen. Eindelijk er verscheen een grote glimlach op het gezicht van Milou. Ze keek om haar heen waar moest ze ooit beginnen. Ze liep naar een witte merrie en gaf haar een aai. Ze liep door. Ze zag allemaal verschillende paarden. Paarden pony’s bruinen bonte zwarte witte. Groot klein je had het allemaal. Met haar donkerblauwe sneakers liep ze door. Een tasje in haar hand waar alleen de 400 euro in zat die ze had opgespaard en haar mobiel. Milou was best wel een klein meisje maar ze wou wel een groot paard. Ze keek op en zag een grote bruine merrie staan. Dat leek een lief paard te zijn. Het paard zag er mooi uit en koste maar 200 euro. Bijna was de koop afgerond toen ze een luis gehinnik hoorde. Ze keek om en zag daar een groot zwart paard staan. Zonder iets te zeggen liep ze bij het bruine paard weg en ging naar de zwarte hengst. Ze gaf hem een aai over zijn neus. Naast het grote paard stond een klein verdrietig meisje met een welshje. Milou was druk bezig met het paard. Ze bekeek hem goed en zag dat hij een mooie bouw had. Milou wou met hem gaan springen. Ze tikte de eigenaar op zijn rug en zei . “Kan dit paard goed springen ?” De baas zei dat hij dat wel kon. “Hoeveel kost dit paard ?” voor 300 euro was hij verkocht. Ook vroeg ze nog of het paard papieren had. Het antwoord was ja en Milou had het paard gekocht. Het paard hete Le Chameur. Toen ze het geld betaald had aan de eigenaar kreeg Milou het rode halstertouw in handen. Het meisje was hellemaal overstuur en hing huilend om Chameur’s nek. Milou pakte het meisje’s hand en zei dat het welshje net zo lief is.”Chameur zal bij mij een goed leven krijgen.” Dat waren de laatste woorden van Milou. Ze pakte het halstertouw zei bedankt en nam de papieren aan. Rustig liep ze met het zwarte paard weg.

- Chameur was nu haar paard -

3 Re: bye Le chameur. op di apr 05, 2011 7:59 pm

Zenyatta

Zenyatta
Le chameur speelde wat met zijn lippen in het haar van het kleine meisje. Zijn kleine baasje, hij kon er nik aan doen dat hij zo snel was en zo snel wou. Zo is hij gewoon opgevoed, hij kon ook af en toe wel een sprongentje, maar vaak was hij te snel. Een meisje van een voor hem bekende lengte, zijn ruiters moesten altijd zo licht mogelijk zijn. Het meisje aaide hem over zijn hoofd, in zijn ogen twinkelde plezier en nieuwsgierigheid. Zijn oortjes bewogen van het meisje naar zijn eigenarrese en weer terug. Er werd wat tussen het meisje en papa eigenaar gesproken, Natuurlijk kon hij dat niet verstaan. Het meisje met blond haar kreeg een rood halstertouw in haar handen geduwd, aan het halstertouw zat een hengstenketting, deze zou ze ook wel nodig hebben, want hij was af en toe te enthousiast. Hij wist wat dit betekende, die briefjes van hand naar hand en het halstertouw. Het kleine meisje hing huilend aan zijn nek snikkend zei ze “LeLe, niet weg gaan”, trostent duwde hij zijn gezicht tegen haar wang. Okal was ze zo klein en kon ze amper wat met hem, hij was gek op haar geworden. Maar het welshje zou goed voor haar zorgen dat wist hij ook. Zacht hinnikte hij nog eens naar het meisje toen hij mee werd genomen. Met krachtige passen liep hij naast het meisje die hem mee had genomen. Af en toe moest ze hem in houden. Soms bleef hij bij andere paarden even stilstaan,maar in het algemeen liep hij vrolijk mee, en soms liep hij wel iets te enthousiast mee. Zijn oren en ogen schoten over de markt heen, naar alle paarden en mensen. Een geluk bij de renbaan was hij ook veel gewend. Toen er een paar paarden langs galoppeerde – die ontsnapt waren- voelde Chameur de drang om mee te galoperen. Hij snoof even en zijn voorbenen kwamen een beetje omhoog, schuddend met zijn hoofd keek hij de paarden achterna.

4 Re: bye Le chameur. op wo apr 06, 2011 7:27 pm

Gast


Gast
Toen Milou trots met haar nieuwe paard opweg liep naar de trailer waren er een paar paarden van andere eigenaren ontsnapt. Chameur’s hoeven kwamen van de grond.
Zijn oren gespitis, zijn neusgaten stonden wijd open en zijn staart fier in de lucht. Chameur leek een fijn paard maar hij was niet te houden ! Chameur had de paarden opgemerkt en begon als een gek op en neer te stuiteren. Milou was maar een klein meisje en kon Cham - afkorting van Chameur - ook maar net houden. Het leek wel of Cham haar ieder moment omhoog kon tillen en ze dan aan zijn grote hoofd in de lucht hing. Milou was licht voor haar leeftijd dus het kon zomaar gebeuren. Cham begon te draven Milou probeerde hem tegen te houden. Ze zette haar hakken in het zand dat op grond zette en begon te hangen. Cham had het blijkbaar door en stond stil. Milou verloor haar evenwicht en viel om. Was dit wel het idiaale paard ? Ze kon hem amper naar de trailer brengen. Over Milou’s wang rolde een traan. Haar droom kwam uit en nu had ze misschien wel een waardeloos paard. Ze ging zitten. Haar blauw gehokte bloesje zat hellemaal onder het zand. Was dit het einde van haar droom ?

5 Re: bye Le chameur. op wo apr 06, 2011 9:17 pm

Zenyatta

Zenyatta
Nog na geschrokken van de paarden die galoppeerde en de drang die hij voelde om mee te gaan, brieste hij wat en schudde met zijn hoofd. Nu pas had hij door dat zijn baasje op de grond zat, met zand over haar heen. Wat doet zij nu weer op de grond dacht hij. Voorzichtig kwam hij met zijn snoet naar haar toe en hinnikte zacht "Wat doe jij daar" zei hij. Natuurlijk kon zei hem niet verstaan maar toch. Hij duwde zacht zijn hoofd tegen haar schouder toen hij zag dat er tranen over haar wangen rolden. Heb ik dat gedaan, is ze gevallen door mij schoot er door zijn hoofd. Hij keek haar met een onschuldige blik aan. Hij was wel lief maar hij was gewoon een hengst met pit. Eentje die gewend is elke dag keihard te trainen en race. Voor ander paarden blijven. Le Chameur deed zijn hoofd naar beneden en graasde , geduldig wachtend tot ze weer opstond.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum