Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

[VER] De moordlustige Iris- Op stap met menpiet...

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

Gast


Gast


Het verzorgstertje van de moordlustige Iris werd 's ochtens al op 6 uur gewekt door de wekker. Nog een beetj suf strompelde ze haar bed uit, even vergeten dat ze een logé naast haar op de grond had liggen, waar ze dus op viel. Het logétje schrok zich helemaal kapot en was dus gelijk klaarwakker. Dat was in het voordeel van het verzorgstertje en het logétje.
Bij het vezorgstertje van de lieftallige Bella ging het er anders aan toe. Haar logé en zijzelf waren toen de wekker ging nog aan het slapen en wouden dan ook niet opstaan. Helaas moesten ze er wel uit anders kwamen ze te laat voor hun activiteit van de dag. Vandaag zou sinterklaas aankomen in hun stadje. De verzorgster van de moordlustige Iris, haar logé, en de rest moesten als zwarte piet meedoen
Het verzorgstertje en van de moordlustige Iris en haar logeetje gingen op weg naar de kinderboerderij, want daar moesten ze al om 7 uur zijn.Het verzorgstertje van de lieftallige Bella ging alvast aan de slag met Iris, die vandaag flink aan de bak moest, terwijl het verzorgstertje en haar logeetje werden geschminkt. Ze hadden er een goedje ingedaan waardoor het er niet af zou gaan met water.
Zodra het verzorgstertje van de lieftallige Bella klaar was met poetsen ging ze kijken of ze ook geschminkt moest worden. Jammer genoeg was ook zij aan de beurt. De schmink stonk en irriteerde je ogen. Maar iedereen zat gewoon lachend op een stoel te wachten tot alles opgedroogd was. Het verzorgstertje van de moordlustige Iris moest een poging doen tot optuigen..
De schmink op het gezicht van het verzorgstertje van de moordlustige Iris jeukte verschrikkelijk, dus moest ze met jeuk op haar gezicht bij de moordlustige Iris al het tuig omdoen. Toen ze alleen al aankwam lopen met het tuig viel Iris haar aan. Het tuig viel op de grond en zat gelijk helemaal in de knoop. Ze zuchtte en liep met het halster in de richting van de pony...
Omdat het tuig helemaal in de knoop zat moesten alle zwarte Pieten helpen met het optuigen. Tenminste degene die klaar waren met schminken begonnen aan het tuig te plukken om alles zo net mogelijk eruit te laten zien. Natuurlijk was de vlecht in de staart van de moordlustige Iris het mooiste. Het verzorgstertje van de moordlustige Iris was omgetoverd in een Men-Piet
Menpiet deed een tweede poging om de moordlustige Iris op te tuigen. Dit keer lette Iris even niet op en voor ze het wist was alles al opgetuigd. Nu nog voor het karretje. Ze liepen naar het karretje toe en menpiet parkeerde de pony achteruit in, zonder succes. Iris zette geen stap achteruit en als ze dat wel deed alleen maar opzij. Zo ging het dus niet werken. Ze vroeg de anderen pieten om hulp.
Samen met de andere pieten wisten ze de moordlustige Iris voor het karretje te zetten en snel in te spannen. Natuurlijk moest de paparazzi nog wat foto's maken voor iedereen echt weg moest. Alle pieten liepen over de weg heen. Behalve Menpiet, die zat weer eens lui te wezen in het karretje. Omdat de bakfiets sneller was dan het karretje vertrok die later.
De moordlustige Iris had echt geen zin om te lopen. Ze ging in een slakkentempo vooruit. Opeens stond ze stil en wilde geen stap meer verzetten. Menpiet gaf een aantal tikken met de zweep en zei 'stap' met haar stem maar het enige wat er gebeurde was dat de moordlustige Iris achteruit trapte en met een fikste 'kebonk' het bandje raakte. "Als dit maar goed gaat" Dachten alle pieten.
Natuurlijk moest er iets fout gaan. En omdat de moordlustige Iris tegen de mand aan was getrapt ging dat fout. Langzaam kwam er ene grote bobbel op de band. Uiteindelijk spatte deze uiteen en was er een grote knal te horen. Het verzorgstertje van de lieftallige ezel, ook wel Ponypiet, lag helemaal dubbel van het lachen, samen met de Menpiet.
De moordlustige Iris werd nijdig omdat de menpiet en de ponypiet zo hard moesten lachen. Daarom bedacht ze iets. Een donkere gloed maakten meester van haar ogen. Opeens zette ze het op een rennen en deed net alsof ze schrok. Onder het viaduct door, zo de stad in, recht op de intocht af. De moordlustige Iris had al vaker meegedaan, dus ze wist precies waar ze zijn moest. Even later stond ze stil.
Doordat de moordlustige Iris begon te rennen keken alle pieten verbaasd op. Behalve de Menpiet omdat die in het karretje zat. Snel begonnen ze achter de moordlustige Iris aan te rennen, maar helaas was ze te snel. De kostuums hielpen de pieten om door de menigte heen te komen, maar helaas konden ze de moordlustige Iris niet meer vinden. De pieten wisten de weg niet.. De moordlustige Iris begon nu heel schijnheilig te doen alsof er niks aan de hand was, en menpiet zat nog na te beven van deze actie. Na een poosje was ze van de schrik bekomen, maar de anderen waren er nog steeds niet. Ze ging in het karretje staan en keek om zich heen. In de verte zag ze ze zoekend lopen. "PIET HIER!" riep ze toen keihard. Alleen waren er nogal veel mensjes met de naam "Piet"...
Alle pieten rende rond. Ze gingen winkel in en winkel uit om aan iedereen te vragen of ze misschien een shetlander hadden gezien met een karretje. Jammer genoeg wist niemand iets. Eindelijk kwamen ze in de buurt van de intocht en zagen ze nog meer pieten lopen. Ergens vandaan hoorde ze iemand roepen. Het kon de Menpiet zijn. Alleen iedereen leek zo op elkaar.
Na lang roepen kwamen dan eindelijk de goede pieten hun kant op. En ze waren net op tijd, want de intocht kwam wat moeizaam op gang. De friezen voor hen gingen met een gekletter lopen en Iris sjokte er langzaam achteraan. De ponypiet hield een bakje met biks en worteltjes voor haar neus om haar sneller te laten lopen. Ze hadden de grootste lol, want de moordlustige Iris trapte er zomaar in!
Opgelucht rende alle pieten, voor zover dat kon, naar de Menpiet. Gelukkig ging alles goed met haar en konden ze meelopen met de intocht. Langzaam maar zeker gingen ze stapje voor stapte vooruit. Af en toe moest de Ponypiet de moordlustige Iris een beetje foppen zodat ze vooruit ging. Maar ze hadden elkaar tenminste weer gevonden.
De hele verdere intocht ging het goed. Tot de terug weg. Opeens begon het karretje heel erg te hobbelen. Menpiet vroeg aan ponypiet of ze de bandjes na wilde kijken. Een paar tellen later: BAM!!!! Weer schrok iedereen zich kapot. Ze hielden halt en keken naar het bandje waar een gat van 10 cm in zat. En wat denk je dat eruit kwam?? Jawel, een PEPERNOOT!
Alsof het niet erger kon moest er nog een band springen.Ook dit keer schrokken alle pieten zich kapot. De moordlustige Iris deed helemaal niets, alsof ze er aan gewent was. Doordat er een pepernoot uit de band kwam rollen begon de Fietspiet gelijk een liedje te zingen. 'Zwarte piet ging uit rijden toen knapte zijn band. Toen moest zij gaan lopen met de pony aan de hand.' Ponypiet moest voor de kar.
Menpiet kreeg de taak om de moordlustige Iris veilig thuis te brengen, ze had alleen het gevoel dat Iris de baas was over haar, en niet andersom. Ze trok heel erg hard, rende naar het gras, draaide om, en sleurde haar overal naar toe. Ponypiet en de andere pieten hadden het te druk om het karretje de duwen en te trekken, zodat ze niets doorhadden.
Ponypiet stond aan het karretje te trekken en de rest stond te duwen. Waarom ging dat ding nou niet vooruit? Eindelijk gingen ze vooruit. Heel langzaam, maar ze zouden de moordlustige Iris toch niet bij kunnen houden. Nog net wisten de pieten een schaterlach in te houden toen ze zagen hoe de moordlustige Iris de Menpiet aan het pesten was.
En toen had menpiet er genoeg van. ze zwiepte met de achterkant van haar halstertouw naar de achterhand van de moordlustige Iris en riep heel har "HEE". De moordlustige Iris had dit niet verwacht dus verbijsterd bleef ze stil staan. De verdere route naar de kinderboerderij bleef ze braaf en laag met haar hoofd bij de grond meelopen. Wat was ze van plan?
Jammer genoeg greep de menpiet in en hadden ze niets meer om te lachen. Nee, ze moesten weer aan het werk. Dat stomme karretje naar de kinderboerderij slepen. Uitgeput en wel kwamen ze aan op het erf. Met z'n allen vielen ze op de grond neer. Behalve de menpiet die was niet moe geworden. Tenminste nog niet. Wat de moordlustige Iris van plan was moesten ze nog aanzien
Toen ze het erf opliepen kwam de speeltuin in de ogen van de moordlustige Iris. En bij een speeltuin hoort? Zand... Iris nam een sprint en dook zo op het zand af. Menpiet sleepte er achteraan en belande ook in het zand. Al die korreltjes bleven aan haar schmink vastplakken. Ze zag er nu uit als het verschrikkelijke zwarte pietenmonster. Ze liep terug naar de andere pieten met Iris in haar kielzog.

Terwijl iedereen moe op de grond lag ging de moordlustige Iris met de Menpiet aan de haal. De rest van de pieten lagen lachend op de grond te kijken hoe de moordlustige Iris in het zand begon te rollen. Het grappigst was hoe Menpiet terug kwam. Helemaal onder het zand, als een monster. Iedereen had tranen in hun ogen van het lachen. Wat zou er verder nog gaan gebeuren?
Daarna nam de moordlustige Iris een sprintje en stootte zo tegen de menpiet aan dat ze ij de ander pieten kwam te liggen. En toen kwam de vrolijke Sandra aangehuppeld en zette de moordlustige Iris op de plaat. Nadat ze bij waren gekomen van het lachen gingen ze opweg naar de keuken om een begin te maken aan het leukste klusje: Het afschminken!

Made by Darren&Kini

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum