Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

› young, rich, radical

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 › young, rich, radical op zo apr 23, 2017 4:20 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
”Maar chef, serieus, waarom ik? Er zijn zeker tien mensen die de nieuwe beter kan opleiden toch”, Probeerde hij nog, voor de laatste keer. Maar de chef bleef onvermurwbaar. "Ik heb het aan jou gevraagd Mortimer, dus jij gaat 't doen ook", Zei hij, met een stem die zijn ongeduld verraadde. Hij besefte dat zijn protest geen zin had en knikte dus maar toegefelijk. "Niet vergeten, de late shift, dus ga maar rond 19u30 naar beneden", Zei hij nog een keer, waarna hij nog een laatste keer inspecterend naar hem keek. "Don't fuck it up", Besloot hij, het klonk vriendelijk maar het kon evengoed een waarschuwing zijn.

Dus nam hij het zekere voor het onzekere en zou hij deze extra job serieus nemen. Wie weet was het evengoed een test, om te kijken of hij de regels kon volgen. Iets voor het afgesproken tijdstip was hij dus uit de loft naar beneden gegaan. De bar zat op de gelijkvloers, maar de werknemers mochten de loft van het gebouw gebruiken om zich klaar te maken en eventueel te slapen als ze geen zin meer hadden om naar huis te gaan. Het was niet dat de chef er het geld niet voor had. Eenmaal beneden ging hij bij de achteringang staan, waar de nieuweling over een paar minuten zou moeten verschijnen. Ondertussen stak hij nog een peuk op. Hij had wel het gevoel dat hij die nog zou nodig hebben vanavond.

› reserved

2 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 9:20 am

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
Met zijn baan bij een vrij goed lopende herenzaak had Kael op zich weinig te klagen, maar de band repeteerde vooral in het weekend en dat liet doordeweeks veel avonden toch grotendeels open.
En zo was hij, na een prima gesprek, aangenomen bij een van de vele gezellige cafes die de stad rijk was.
Een bus stopte bij een halte ongeveer een straat bij het cafe vandaan en Kael stapte, na monter de chauffeur gegroet te hebben, uit.
Goed, Paul, zijn huisgenoot, had een fiets en ja, Kael mocht die best lenen, maar Kael en lichaamsbeweging waren geen vrienden, tenzij die lichaamsbeweging plaatsvond tussen de lakens.
Dus daarom de bus.

Met zijn donkere haar netjes gestyled, zijn marineblauwe overhemd ingestopt bij zijn slank afkledende jeans had hij evengoed op weg kunnen zijn naar een niet al te stijve kantoorbaar. Nog een reden dat hij de fiets vermeed; hij kwam niet graag ergens bezweet aan.
Onder het lopen stak hij een sigaretje op, om tot zijn aangename verrassing bij de achteringang van het cafe een jongeman met een wat ruiger uiterlijk dan Kael te zien staan die duidelijk op hetzelfde idee was gekomen. Kael grijnsde en stapte op hem af.
“Hey,” groette hij opgetogen. Hij nam de jongen kort op en stak tegelijkertijd zijn hand uit. “Jij werkt hier ook gok ik? Kael, de nieuwe.”

3 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 3:46 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Iedereen in het vak wist wat voor pain in the ass het was om een nieuwe collega op te leiden. Hopelijk had de nieuwe in kwestie toch al iets van ervaring in de horeca. Wist hij hoe hij een pint moest tappen en hoe hij een onmogelijk aantal glazen op een veilige manier tot bij de klant moest krijgen. Of deze nieuwe ook in de andere business van zijn chef zou terechtkomen, wist hij niet. Stiekem hoopte hij van niet. Dan waren er meer klanten voor hem. Tenzij hij niet knapper was dan hem, dan zat hij nog safe. Er waren ook altijd nog zijn regulars, waarvan Mort niet dacht dat ze hem zo snel zouden inruilen voor een ander.

Om zijn gedachten stil te krijgen, was hij wat eerder naar beneden gegaan om nog een peuk te roken voor de shift begon. Hij was nog niet halverwege toen een nieuwe figuur in zijn ooghoek verscheen. Mort draaide zich wat naar hem om en bekeek hem even kritisch. Zijn outfit zag er netjes uit, zoals hem waarschijnlijk na zijn sollicitatie gesprek was verteld. “Hey,” Begroette de kerel. “Jij werkt hier ook gok ik? Kael, de nieuwe.” Stelde hij zichzelf voor. Mort schudde hem kort maar krachtig de hand. ”Klopt, ik moet me over jou ontfermen vanavond”, Zei hij, met een klein grijnsje dat ergens iets van voorzichtig enthousiasme had. Hopelijk liep alles goed. ”Ik ben Mortimer, of Mort, whatever je leuk vind”, Stelde hij zich op zijn beurt voor. ”Say, je hebt toevallig geen ervaring met werken in café’s, of wel?” Vroeg hij een tikkeltje hoopvol. Anders was Kael hier vast in voor een wilde rit op zijn nieuwe job vanavond.

4 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 4:29 pm

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
”Klopt, ik moet me over jou ontfermen vanavond,” antwoordde de ander. Zijn handdruk was stevig, en hij maakte een zelfverzekerde indruk. Kael had weinig anders verwacht in de horeca, maar was er toch blij om. Er was iets met mensen met handdrukken als dode vissen waar hij slecht tegen kon.
”Ik ben Mortimer, of Mort, whatever je leuk vind.”
Een fractie van een moment maakte de hartelijke, zelfverzekerde lach op Kael’s gezicht plaats voor iets dat het beste als ‘onaangenaam verrast’ omschreven kon worden, maar daarna herstelde hij zich weer.
“Geen van beiden, zo heet m’n pa en hoe minder ik aan hem denk hoe beter mijn dag is.” Hij sprak de woorden met een opgewekte grijns uit, alsof het een grap was, maar hij meende er desondanks ieder woord van.
“Ik vind je haar tof, ik noem je denk ik Elvis tot ik met iets beters kom.”
De jongen was tevens benieuwd of Kael horeca ervaring had en hij knikte.
“Ja, maar het is alweer een jaartje of twee geleden, dus ik zal er weer even in moeten komen."

5 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 6:47 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Een opgelucht gevoel overspoelde hem toen hij zijn nieuwe collega goed in zich had opgenomen. Het was niet dat hij er zo afschuwelijk uit zag dat je liever weg keek als hij ergens binnen kwam lopen, maar naar zijn mening was hijzelf knapper. Die conclusie kon ook getrokken zijn uit een nogal narcistisch standpunt, maar zolang het hem beter liet voelen, liet hij die gedachte maar achterwege. Het was ook wel fijn om iemand in het team te hebben die niet meteen een rechtstreekse bedreiging was als het aan kwam op dat vlak van hun job. Sowieso wist hij ook dat de chef hem ook eerst wilde observeren, kijken hoe hij in de groep lag en hoe hij om ging met de klanten, voor hij met het voorstel zou komen. Als hij met het voorstel zou komen. Er werkten hier natuurlijk ook mensen de niet voor die job werden uitgekozen.

Hoe dan ook moest hij er voor zorgen dat Kael hier een goeie eerste indruk maakte. Niet alleen op de klanten, maar ook op de chef. En op de rest van het team. Want als hij zou falen, zou dat ook naar hem backfiren, en dat vermeed hij liever. Eerst stelde hij zichzelf voor, waarna hij zich verbaasde om de uitdrukking van Kael. Een verklaring volgde echter al snel. “Geen van beiden, zo heet m’n pa en hoe minder ik aan hem denk hoe beter mijn dag is.” Zei hij met een opgewekte glimlach. ”Oh”, Reageerde hij, een beetje overdonderd.

“Ik vind je haar tof, ik noem je denk ik Elvis tot ik met iets beters kom.” Liet Kael hem weten. Onbewust haalde hij zijn hand door zijn kapsel. ”Ehm, thanks, denk ik? Elvis, oké, dat word wennen tho”, Greens hij. Ach, het was niet dat hij vreemde verzoekjes niet gewend was. “Ja, maar het is alweer een jaartje of twee geleden, dus ik zal er weer even in moeten komen." Antwoordde Kael op zijn vraag of hij ervaring had. Mort haalde zijn schouders op. ”Het is beter dan starten van nul. Alright, we moeten bijna beginnen, let’s go”, Zei hij, waarna hij zijn peuk op de grond liet vallen en de gang in stapte, om richting de bar te vertrekken.

6 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 11:29 pm

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
”Het is beter dan starten van nul. Alright, we moeten bijna beginnen, let’s go”
Kael knikte. Ook hij gooide zijn sigaret op de grond en trapte deze uit, waarna hij de ander naar binnen volgde.
Er kwam een bepaald, bekend gevoel overheen. Het was even geleden, maar hij had het toen leuk werk gevonden en dat enthousiasme kwam als vanouds weer terug.
Het rumoer was waar ze liepen te horen. Zacht, en bijna meer een geluid dan de stemmen van allerlei mensen, maar het voelde vertrouwd.
“Dus, hoe pakken jullie het hier aan?” vroeg hij aan Elvis. Het scheelde dat de jongen onmogelijk nog minder op Mortimer Brown had kunnen lijken, maar toch.
Hij fatsoeneerde onder het lopen achteloos voor de zekerheid zijn overhemd nog even. Hij verwachtte niet dat het heel anders zou zijn dan zijn laatste horeca baantje, maar je wist het nooit. Een vriend van hem werkte in het soort kroeg waar de barkeep vaak genoeg als een soort extra bouncer bij mocht springen, en voor dergelijke zaken was jongeheer Brown niet in de wieg gelegd. Verbaal stond hij sterk, maar met zijn slanke lichaam was hij zeker geen vechtmachine.

7 Re: › young, rich, radical op wo apr 26, 2017 11:57 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Elvis. Nog nooit had hij die vergelijking gehoord, maar hij kon er wel mee leven. Nu zou het een kwestie zijn van reageren op zijn nieuwe naam. Hij luisterde al 24 jaar naar Mort, het zou een hele aanpassing zijn. Maar als hij er Kael blij mee kon maken, dan moest het maar. Een humeurige bartender was ook niet iets waar de klanten gelukkig mee zouden zijn. Dan kregen ze ook minder tips, iets wat toch wel een belangrijk iets was in hun werkveld. Niet persé omdat hij echt geld tekort kwam, maar ze hadden er onderling een soort competitie van gemaakt. En de shift die zij gingen draaien, was meestal de drukste, wat ook meer tips betekende. Maar dan moesten alle klanten wel happy blijven.

“Dus, hoe pakken jullie het hier aan?” Vroeg Kael toen ze eenmaal binnen waren. ”Right, er zijn twee bars in de ruimte, één bij de lounge die achterin zit en één bij het meer open gedeelte waar in de weekends gedanst word. Vanavond is alleen de lounge open, dus daar gaan wij werken”, Legde hij uit. Hij duwde de deur van de bar open en loodste Kael mee richting de bar. Eenmaal daar achter begroette hij Colin, die als derde man het team zou versterken. ”Colin, Kael, Kael, Colin”, Stelde hij de twee aan elkaar voor.

Vervolgens wees hij een heleboel dingen aan, waar de glazen stonden tot waar de cocktails werden gemixt. ”Vanavond doet Colin de cocktails, dus daar moet je je geen zorgen om maken. Het voornaamste is verkopen achter de bar, en om de zoveel tijd langs de tafels gaan om lege glazen en dergelijke op te halen”, Beëindigde hij zijn uitleg. Hij keek Kael opgewekt aan. ”En vooral niet vergeten te glimlachen hé”, Greens hij geamuseerd. Het was nog kalm, for now, maar uit ervaring wist hij dat dat snel helemaal kon omslaan.

8 Re: › young, rich, radical op do apr 27, 2017 12:06 am

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
Kael luisterde aandachtig naar wat Elvis uitlegde.
“Klinkt helder,” concludeerde hij toen nuchter. Iets gestructureerder dan waar hij gewerkt had, maar daar wende hij wel weer aan.
Hij werd aan Colin voorgesteld en schudde diens hand.
“Aangenaam,” zei hij hartelijk.
Daarna liet Elvis hem zien wat waar stond en Kael deed zijn best zoveel mogelijk in een keer te onthouden. Het meeste sprak wel aardig voor zich.
”En vooral niet vergeten te glimlachen hé”
Kael schoot in de lach.
“Elvis, jongen, je kan aan het einde van de avond mijn glimlach niet meer zien,” zei hij quasi-serieus, waarna er een speelse grijns op zijn gezicht doorbrak.
“Wat draaien jullie hier trouwens zoal?” vroeg hij toen. Hij gokte op de dansbare muziek die je op de meeste plekken hoorde, maar tegen een heavy metal avond op zijn tijd zei hij ook geen nee.

9 Re: › young, rich, radical op do apr 27, 2017 12:35 am

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Tot zijn tevredenheid pikte Kael de informatie meteen op en stelde hij geen vragen. Hij ging er dus maar van uit dat hij wel wist waar hij mee bezig was. En vooral dat hij geen blunders zou begaan, al was dat misschien iets teveel gevraagd voor een nieuweling. Het was al een goed iets dat hij geen cocktails hoefde te maken. Het was iets wat zelfs hij soms niet volledig onder de knie had, al die verschillende ingrediënten. Meestal was er wel wat tijd om op de kaart te kijken wat er precies in moest, maar erg professioneel kwam zoiets nooit over. Colin was echter een expert in dat soort dingen, dus was hij blij dat hij die avond ook achter de bar stond. Al zou hij de fooi-competitie waarschijnlijk willen, aangezien ze vaak guller waren bij iemand die snel een perfecte cocktail kon mixen.

“Elvis, jongen, je kan aan het einde van de avond mijn glimlach niet meer zien,” Reageerde Kael speels op zijn laatste opmerking. ”Daarvoor hebben we papieren zakken”, Plaagde hij terug. De sfeer zat er alleszins al goed in. Mort pakte een natte doek en begon de toog af te vegen. “Wat draaien jullie hier trouwens zoal?” Klonk de volgende vraag. ”Ehr, varieert. In de weekends komt er een DJ, door de weeks treden er soms groepen op. Ligt ook een beetje aan het volk dat aanwezig is. We zijn redelijk flexibel hier”, Antwoordde hij. Vervolgens draaide hij zich naar een vrouw die ergens begin de 30 moest zijn, om haar bestelling op te nemen.

10 Re: › young, rich, radical op za mei 06, 2017 12:36 pm

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
”Daarvoor hebben we papieren zakken,” kaatste Elvis terug en Kael schoot in de lach.
“Je kwetst me diep,” zei quasi-dramatisch.
Elvis legde uit dat er eigenlijk van alles gedraaid werd, maar kort daarop werd hij al aangesproken door een vrouw, en ook Kael had al iemand voor zich staan.
Eigenlijk had hij de slag al snel weer te pakken. Hij nam bestellingen op met zijn gebruikelijke flair en een charmante glimlach en betrapte zichzelf erop dit werk eigenlijk flink gemist te hebben.
Na een kwartiertje van aardig wat drukte was het weer even iets rustiger aan de bar en hij knoopte een gesprekje aan met een man die aan de bar zat en redelijk wat behoefte leek te hebben aan een gesprek.
“Ben jij hier nieuw? Heb je hier nog niet eerder gezien,” zei de man, Kael kort opnemend. Deze knikte, terwijl hij ondertussen twee glazen vlug afdroogde en terug op hun plek zette.
“Yep, eerste avond, ook nog!” antwoordde hij luchtig. Hij keerde terug naar de man.
“U bent een regular hier dan, zeker, of niet?"
“Dat kan je wel zeggen. Zeg, zou je mij nog een whiskey in kunnen schenken, jongen? Zelfde als net."
Daarvoor moest Kael naar de plank lopen waarop een aantal flessen stonden, achter Elvis.
“Hey man, gaat lekker zo, of niet?” zei Kael in het voorbijgaan, terwijl hij de fles van de plank pakte.

11 Re: › young, rich, radical op zo mei 07, 2017 6:04 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Het was wel eens vernieuwend om met een nieuwe collega te kunnen werken. En het zag er naar uit alsof die het ook niet al op de eerste avond keihard zou verpesten. Wat dan ook weer een pluspunt was. Al was het nu ook nog niet zo heel erg druk. Ze bleven ook lang open, dus na een tijdje zou hij waarschijnlijk de vermoeidheid wel beginnen voelen. En met vermoeidheid verloor je focus. Dat merkte hij vaak genoeg. Al bleef hij meestal nooit tot het einde van zijn shift. De chef had geregeld een extra opdracht voor hem, waardoor hij iets eerder vertrok. Samen met één van de speciale klanten, wiens wensen hij zonder vragen te stellen moest opvolgen.

Van uit zijn ooghoek zag hij hoe Kael zich prima wist te redden, alsof hij voor dit werk geboren was. Mort stond net wat glazen af te wassen, toen de jongeman langs hem passeerde. “Hey man, gaat lekker zo, of niet?” Zei hij opgewekt. ”Zeker wel”, Greens hij terug. ”Hé als je een momentje hebt, loop dan even langs de tafels om eventuele lege flesjes op te halen enzo”, Zei hij, knikkend naar een lege bak, waarmee dat klusje net iets makkelijker ging.

12 Re: › young, rich, radical op wo jun 14, 2017 11:39 pm

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
“Komt goed,” antwoordde Kael luchtig. Hij handelde eerst nog even de bestellingen van de man met de whiskey - die opnieuw een kort praatje aanknoopte - en die van twee vrouwen af die beiden niet gewend leken te zijn aan het uitgaansleven, te oordelen naar de lichte sociale onhandigheid waarmee ze bestelden. Hij maakte wat smalltalk om het ijs te breken en verdween daarna met de bak die Mort had aangewezen richting de tafels. Nonchalant viste hij lege flesjes van de tafels, hier en daar ogenschijnlijk onvermoeibaar een praatje makend.
Echter, tegen de tijd dat hij driekwart had gedaan kon hij zichzelf echt horen praten. Kael hield van smalltalk, maar steeds dezelfde lege gesprekjes voeren zorgde er zelfs bij hem voor dat hij even in de dat vreemde zelfbewuste moment zat waarin alles wat hij zei overbodig of nep aanvoelde. Echter, toen een gast een verrassende grap maakte was Kael weer in zijn element.

Hij keerde terug en kort daarna hervatte hij zijn werk aan de bar weer. De man die hij eerder had bediend bestelde nu een glas water. Een aanzienlijk contrast met de whiskey, maar Kael was in zijn leven een hoop merkwaardige mensen met merkwaardige gewoonten tegen gekomen, dus hij keek er niet echt van op.
“Nu al rustig aan aan het doen?” vroeg hij luchtig. De man grijnsde even en hief het glas een stukje omhoog.
“Moet ’t niet te gek maken he, anders wordt de vrouw boos."
Iets zei Kael dat het nog ongeveer een halve whiskey zou duren voor hij meer over die vrouw zou horen dan hem lief was.
“Heb jij ook een meisje, knul?”
“Nope,” antwoordde Kael luchtig, terwijl hij vlug een paar glazen afwaste. Het ging hem aan het hart, dat de man zo duidelijk zijn ei kwijt moest, maar hij wist niet of hij nog wel de energie had om relatietherapeut te spelen.

13 Re: › young, rich, radical op za jul 29, 2017 2:46 pm

Mortimer Kovic

Mortimer Kovic


FEAR NOTHING, POWERFUL.
Het zag er naar uit dat het helemaal zou goed komen met Kael. Hij hoefde hem niet eens om de vijf minuten te corrigeren of te assisteren, waardoor hij zelf zijn eigen werk aan een redelijk tempo kon uitvoeren. Het was niet zo heel druk, maar wel drukker dan eerder; wat normaal was sinds het wat later werd. Terwijl zijn nieuwe collega rondliep en glazen verzamelde, ruimde hij de toog af. De vaste klanten brachten vaak al automatisch hun lege glazen en flesjes terug naar de bar. Hij nam een vochtige doek om het hele ding schoon te vegen en ging vervolgens verder met bestellingen.

Het bleef rustig, tot op het punt waar de deur open vloog en er een hele reeks gillende vrouwen binnen kwamen. Hij maakte even verbaasd oogcontact met Kael. Wat was dit nu weer voor carnaval? De helft van de vrouwen was namelijk verkleed, en uiteindelijk zag hij wat er precies aan de hand was. Midden in de groep, half meegesleept door haar vriendinnen, liep een vrouw met een sluier over haar hoofd. Een vrijgezellen feestje dus, als hij het goed inschatte. De groep hield halt ter hoogte van Kael, en benieuwd keek hij toe hoe de jongeman dit zou afhandelen.

14 Re: › young, rich, radical op za okt 28, 2017 3:19 pm

Kael Brown

Kael Brown
(▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)
Op Kael’s gezicht verscheen eventjes een mengeling van verbazing en vermaak terwijl hij de luide groep dames even observeerde, maar direct daarna was hij weer zijn charismatische zelf, terwijl de groep aan de bar kwam staan. Zijdelings merkte Kael op dat de man van eerder hier absoluut niet blij mee was. Hij wierp nog een steelse blik op Kael en verkaste toen een aantal barkrukken.
Een van de vrouwen nam het woord om de bestelling te doen, zo te zien de voorlijkste van het stel, en ze nam Kael schaamteloos op. Deze grijnsde luchtig.
“Wat kan ik voor jullie betekenen?” vroeg hij. De vrouw hield haar hoofd schuin.
“Een hoop, maar voorlopig is een wijntje voor iedereen wel genoeg,” zei ze, haar toon flirty. Dronken mensen waren vermoedelijk de meest voorspelbare wezens op deze planeet, besloot Kael geamuseerd terwijl hij vlug glazen wijn in begon te schenken.
Hun eerste wijntje was het duidelijk niet en Kael hoopte dat ze weg zouden zijn voordat de eerste over haar nek zou gaan.
Hij richtte zich tot de aanstaande bruid.
“Dus, grote dag morgen?” vroeg hij, terwijl hij de laatste glazen vulde en op de bar plaatste. Ze knikte. Hij kreeg de indruk dat ze wat minder assertief was dan haar vriendinnen en dat dit ook niet echt haar idee was geweest. Hij glimlachte even warm en zette toen de wijnfles weer weg.
“Ik zie nog geen ring om jouw vinger,” zei een van de vrouwen met een blik op Kael’s handen. Deze grijnsde.
“Scherp,” complimenteerde hij haar, daarmee een concretere reactie ontwijkend.
Hij wierp Elvis een korte grijns toe toen hij doorhad dat deze het tafereel in zich opnam.
Een van de dames had al snel haar glas leeg en wilde er nog een. De stemmen van de groep vulden de volledige ruimte leek het wel. Luid gelach, pijnlijk slechte grappen waar Kael desondanks overtuigend genoeg om lachte, flirtende opmerkingen die hij speels pareerde en verder van zich af liet glijden.
Hij zag de humor wel in van de hele situatie, al kon hij er goed inkomen dat niet iedereen om dit soort vrouwen kon lachen.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum