Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Dominic Sinaga

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Dominic Sinaga op zo okt 23, 2016 11:04 am

Dominic Sinaga

avatar
(ง'̀-'́)ง

• Naam Dominic Sinaga
• Bijnaam Dom/Nick/Sinaga
• Leeftijd 21
• Geboorteplaats New York

• Karakter
- Fel
Dominic gaat niet voor half werk. Als hij ergens voor gaat dan moet het goed gebeuren. Anders raakt hij gefrustreerd met zichzelf, en vermoedelijk ook met iedereen die vervolgens een grote bek heeft. Emoties die hij toelaat ervaart hij heftig en intens; loyaliteit gaat tot aan de dood, net als liefde. Haat ook, maar op precies de andere manier. Hij is niet snel vergevingsgezind, maar er zijn uitzonderingen. Meer dan een tweede kans krijgt iemand echter niet van hem en verknalt iemand die dan is er absoluut een probleem.
Hij is vasthoudend en heeft een flink doorzettingsvermogen.
- Kort lontje
Er is niet erg veel nodig om hem te irriteren. Van mensen waar hij close mee is kan hij redelijk wat hebben, omdat hij ze kent en weet hoe ze dingen doorgaans bedoelen, maar een vreemde doet het makkelijk fout bij hem. Hij heeft ook relatief weinig nodig om gewelddadig te worden en als hij eenmaal doorslaat houdt hij pas op als de ander niet meer beweegt of hijzelf niet meer.
Hij kan dus behoorlijk onhandelbaar zijn en onvoorspelbaar lijken. (‘Lijken’ omdat hij een open boek is voor degenen die een beetje goed zijn in het lezen van mensen).
Wel is het zo dat Dominic gevoelig is voor de stemming om hem heen. Iemand met een uitdagende houding heeft hem zo op de kast, net als iemand die zelf paranoïde en agressief is, en iemand met een sterke, innerlijke rust zal hem veel gemakkelijker vinden om mee om te gaan omdat dat hem dan weer kalmeert. Daarnaast is Dominic ook erg gevoelig voor sociale rangorde. Iemand met natuurlijk leiderschap zal hij hoogstwaarschijnlijk wel naar luisteren, binnen de perken van het redelijke. Iemand die echter vrij onzeker is maar toch probeert de leiding te nemen zal niet veel over Dominic te zeggen hebben. daarnaar luisteren voelt als vernedering voor hem.
- Trots
Hij heeft dan ook een behoorlijk ego. Belediging gaat niet ongestraft. Grappen kunnen, maar als hij het gevoel heeft dat een grap als dekmantel wordt gebruikt voor iets dat de ander eigenlijk gewoon meent zal zijn ergernis ook snel op komen.
Veel om trots op te zijn heeft hij niet, maar dat doet er niet toe.
- Gesloten
Dominic’s woede is ook een coping mechanism. Het zorgt ervoor dat hij pijn, verdriet en angst voor zichzelf weg kan werken en hij is dan ook niet erg in touch met zijn emoties. Hij praat niet over issues, raakt geïrriteerd als iemand erover begint en weet zich er ook geen raad mee. Kwetsbaar opstellen doet hij niet aan. Als iemand hem in vertrouwen neemt zal hij dan ook enigszins awkward zijn en proberen zo snel mogelijk een oplossing te vinden, omdat hij verder niet echt weet hoe hij ermee om moet gaan.
Hij is ook niet zo snel open voor nieuwe dingen. Hij is geneigd zich meer te richten op wat hij weet dat hij kan. Uit zijn comfortzone stappen betekent namelijk dat er de kans is te falen ten overstaan van iedereen en dat wil hij niet.
- Afstandelijk
Erg snel laat hij mensen niet toe. Dat zal op dit punt geen verrassing zijn. Komt weer terug bij die aversie richting kwetsbaarheid. Wordt hij wel closer met iemand, dan zal zijn sarcasme en kille manier van grappen maken ook iets minder worden; het is namelijk naast gewoon zijn gevoel voor humor ook een afweermechanisme.
- Cynisch
Dominic is niet zo’n positief ingestelde knul. Daarnaast is heeft hij een vlijmscherpe tong en een bijtend, sarcastisch en inktzwart gevoel voor humor.

• Uiterlijk
Dominic is ongeveer 1.80 tachtig lang met een slank postuur. Hij heeft vrij kort, zwart haar en donkere ogen. Er zit een hele lichte boog in zijn neus en hij heeft volle wenkbrauwen. Zijn gezichtsvorm is ovaal, doch iets hoekig.

• Geschiedenis Dominic’s vader is Indonesisch (geboren in Amerika, dat wel, Dominics grootouders zijn naar Amerika toe gekomen) en zijn moeder Brits-Amerikaans. Dominic heeft in zijn opvoeding ook niet zoveel van Indonesië meegekregen, tot frustratie van zijn grootouders.
Zijn ouders waren sowieso niet zo ontzettend goed in wat ze deden. Hierdoor trok Dominic erg naar zijn oom, Awan, toe. Ruzie was in huize Sinaga aan de orde van de dag namelijk en al vrij jong leerde Dominic altijd zijn woord klaar te hebben als hij ergens de schuld van kreeg.
Op de basisschool was hij nog te handhaven. Hij was moeilijk, maar had door de jaren heen meerdere docenten die hem aardig begrepen en daardoor konden ze goed met hem omgaan en hem bijsturen waar nodig. Het eerste jaar van de middelbare was anders. Hij was een aparte en klasgenoten hadden van hem een doelwit gemaakt. Even maar. Het kostte Dominic slechts een maandje om zoveel boosheid op te bouwen dat hij op een dag zodanig terugsloeg dat hij ook meteen van school werd geschopt.
Omdat hij nog zo jong was en de school het incident in de doofpot wilde stoppen (reputatie was in de buurt waar dit zich afspeelde een zeer belangrijk ding en op het nieuws komen als de school waar een leerling het ziekenhuis in geslagen is, was niet wat ze wilden) kwam Dominic er relatief gemakkelijk mee weg. Desondanks ging zijn reputatie hem toch vooruit. Jongeren praten namelijk. Veel. En zo werd hem op zijn tweede school geen strobreed in de weg gelegd.
Dat betekende echter ook dat hij niet veel vrienden had. Er waren twee jongens en een meisje die wel met hem optrokken, maar de rest moest niet al teveel van hem hebben.
Zijn thuissituatie verslechterde in de loop der jaren. De ruzies tussen zijn ouders liepen op en ook hij ontsprong de dans zelden. Het begon te escaleren, maar na de eerste keer dat er naar hem uit werd gehaald vertrok Dominic. Zijn oom was inmiddels zo zijn ‘echte’ vaderfiguur geworden dat het hem weinig moeite kostte. Hij trok in bij een van zijn vrienden en woonde hier tot zijn achttiende. Toen vertrok hij helemaal. Het enige wat dat moeilijk maakte was het volledig achterlaten van zowel zijn vrienden als Awan, maar het moest maar.
Na redelijk wat reizen kwam hij bij Horsehome terecht. Zijn plan op dit moment is ook hier weer een paar maandjes te blijven, maar wie weet wordt het langer.


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum