Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Selling cookies -Open-

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Selling cookies -Open- op ma mei 09, 2016 11:25 pm

Eve

avatar
"Eve, mag ik je even spreken?" De juf keek haar rustig aan en het meisje knikte enkel en liep naar haar toe.
"Je lijkt wat afwezig, je cijfers zijn niet gedaald. Toch lijk je de laatste tijd met moeilijkheden te zitten." Het meisje schudde haar hoofd rustig. Ze kon moeilijk zeggen dat ze haar vader had ontmoet, deze een psychopaat was die mensen doodde voor het 'goede doel' en dat de vriend van haar vader nog aardiger was dan haar eigen vader. Dat ze was geschoten omdat haar vader een zak was die haar niet eens kon beschermen- Ze kapte haar gedachte af, merkte dat de frustratie omhoog kwam en dat ze bijna in huilen uitbarstte. Steeds vaker had ze daar problemen mee en sliep dan ook liever overdag bij Reita en Uruha, als dat ze in haar eigen bed sliep.
"We hebben iets voor je geregeld, je gaat zo weinig met leeftijdgenoten om. Deze middag zijn ze voor het goede doel in het park kleine dingen aan het verkopen. Jij gaat daar naartoe." Het was geen vraag, het was een bevel en Eve zuchtte.
"Dat heb ik niet nodig." De vrouw schudde enkel haar hoofd.
"Het is al geregeld, ze verwachtte je. Je mag de school verlaten." Met tegenzin pakte ze haar tas in en een klasgenote keek haar haast met medeleven aan.
"Eve, het komt goed." Zei ze zacht en de felle blik van het meisje deed de oudere klasgenoot bijna een stukje opschuiven met haar stoel.
"Wat weet jij daarvan? Je weet helemaal niks." Maar voordat Eve aangesproken kon worden door iemand anders, was ze de klas al uit. Ze werd door de klas nagestaard en sloffend liep ze richting het park. Met haar telefoon liet ze het Reita weten en aangekomen in het park keek ze verbaasd op. Het was lekker weer en de tafels die waren opgezet stonden in een grote kring. De een verkocht kettinkjes, de andere verkochten koekjes.
"Eve?" Ze keek op toen een oudere man naar haar toe kwam. Hij stelde zichzelf voor, maar veel aandacht had ze niet voor zijn naam.
"Jij mag bij dit groepje staan." Ze knikte en volgde hem naar een tafeltje waar twee meisjes achter stonden.
"Ik ben Anna en dit is Linda." Zei ze met een glimlach en Eve stelde zich niet voor, vandaar dat de man dit voor haar deed.
"Dit is Eve, ze loopt een dagje mee." Daarna liet hij de meisjes achter.
"We hebben deze koekjes zelf gemaakt." Zei Anna blij en gaf er een aan Eve. Deze pakte er een aan en hoewel ze de laatste tijd maar weinig honger had, pakte ze een hapje. Ze knikte en moest zichzelf er toe zetten om antwoord te geven. Word niet zoals uruha sprak ze zichzelf toe.
"Smaakt goed." Zei ze met een glimlach.
"Voor hoeveel verkopen jullie ze?" Ze had haar stem hervonden en de meisjes glimlachte.
"vijfentwintig cent per stuk." Zeiden ze trots en Eve keek naar de koekjes.
"Vijftig cent in veel makkelijker en je verdient meer. vijfentwintig cent heb je niet in een muntje. Vijftig cent wel." Legde Eve uit en Linda sloeg haar armen boos over elkaar heen.
"Dat is niet hoe het werkt." Zei ze boos en Eve zuchtte.
"Zo werkt het wel, dat is slim en nog eens handig ook." Linda schudde haar hoofd en Eve zuchtte geïrriteerd en liep achter het tafeltje uit om op een bankje neer te ploffen. Ze had weinig zin om met jonge kinderen om te gaan.
Wat dat betreft was Eve niet altijd de makkelijkste en vooral niet omdat ze niet altijd goed wist wat met haar emoties te doen en dat ze daar hulp bij nodig zou kunnen hebben werd vaak over het hoofd gezien door haar slimheid.

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum