Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Every Cloud has a Silver Lining [Cleo]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Every Cloud has a Silver Lining [Cleo] op zo nov 09, 2014 2:41 pm

Lewanna

Lewanna
Half ineengedoken liep Lea de winderige straat door. Haar rode haren waren nat van de regen. Haar zwarte jas, die niet bepaald waterdicht was, wapperde langs haar benen. Bijna werd ze van haar sokken geblazen en moest zich schrap zetten om niet achterover te vallen. De eerste herfststorm was dan ook meteen een hevige. De straat was uitgestorven. Het was tien uur ’s avonds en het stormde; dan wil iederéén natuurlijk buiten zijn. Nee. Niemand dus. Ze zette haar kraag iets overeind en dook wat verder weg in haar doorweekte jas. Veel nut had het niet. Ze begroef haar koude en gevoelloze handen diep in haar zakken en versnelde haar pas.
 Niemand keek op toen ze het café in stapte. In een hoek zaten een aantal luidruchtige studenten en achter de bar stond een nors kijkende man bierglazen af te drogen. Ze ging op een kruk aan de bar zitten en bestelde een kop thee. Haar druipende jas trok ze uit en legde die op de kruk naast zich.

2 Re: Every Cloud has a Silver Lining [Cleo] op ma nov 10, 2014 9:14 pm

Gast


Gast
Met de capuchon van haar vuurrode jas, die fel afstak tegen de grauwe achtergrond, ver over haar hoofd getrokken, beende Cleo Green over de stoep. Ze had zichzelf voorgenomen om op tijd thuis te zijn, maar dit weer, dat haar bijna van haar schoenen blies, maakte dat haast onmogelijk. Ze was ondertussen al tot op het bot doorweekt - alleen de inhoud van de tas die ze tegen zich aan drukte was nog droog.
Toen de wind echter zo erg aansterkte dat ze haast geen stap meer kon verzetten schoot het meisje een café dat al gevuld werd door mensen die eveneens gevlucht waren voor de stromende regen.
Licht hijgend en wankelend op haar benen keek ze rond naar een plekje waar ze kon gaan zitten.
Een jonge vrouw die ze iets ouder schatte dan zichzelf zat met haar rug naar haar toe aan de bar, haar handen om een kopje thee. Na even geaarzeld te hebben liet ze zich op de kruk ernaast zakken, zette haar tas - die goddank nog droog was - op de bar en vistte er een witte doek uit, waarmee ze haar natte gezicht droog maakte en haar doorweekte haar wat uit wrong. Ze wilde eigenlijk haar jas niet uit doen, maar het ding was zeiknat.
Even wierp ze een blik opzij, en zag dat de ander, een meisje met vuurrood haar, al even nat was als zij. Ze glimlachte flauwtjes en reikte haar de handdoek aan. 'Hier.'

3 Re: Every Cloud has a Silver Lining [Cleo] op di nov 11, 2014 10:18 am

Lewanna

Lewanna
Lea gaf de barman een paar muntstukken voor de thee en keek kort op toen er een meisje met een knalrode jas aan naast haar op een kruk neerzonk. Quasi-ongeïnteresseerd richtte ze haar aandacht weer op haar thee. Tenminste - zo leek het. Vanuit haar ooghoek volgde ze alle bewegingen die het meisje naast zich maakte. Lea scheurde een zakje suiker open en goot de inhoud in haar thee. Een druppel regenwater viel in haar thee. Ze pakte het plukje rood haar waar de druppel vandaan was gekomen en draaide het tussen haar vingers. Nu pas viel het haar op dat het bijna leek alsof ze met kleren aan onder de douche was geweest.
"Hier."
Ze keek op toen de stem haar aandacht trok. Het was het meisje dat eerder naast haar was gaan zitten. Ze was zo bezig geweest met haar haar dat ze vergat op te letten. Die zag er al bijna net zo uit als zijzelf er dacht uit te zien; alsof ze met kleren aan was gaan douchen. Alleen had deze meid zich nog afgedroogd. Lea's blik dwaalde af naar de handdoek die het meisje haar aanbood. Dankbaar pakte ze die aan. Kort klonk het geluid van de jongeren in de hoek van de bar een stukje gedempt terwijl ze de handdoek ruw over haar hoofd roste in de hoop dat haar haar iets minder zou gaan druppen.
'Bedankt.' Ze keek het meisje voorzichtig glimlachend aan. Ze haalde nog even een hand door haar halfdroge haar. Het begon alweer wat te krullen. Ze legde de handdoek op de bar en keek opgewekt toe hoe de barman haar een vernietigende blik toewierp. Ze roerde de suiker door haar thee en nam voorzichtig een slokje. Toen het nog te heet bleek te zijn zette ze het kopje vlug terug op het schoteltje.

4 Re: Every Cloud has a Silver Lining [Cleo] op wo dec 17, 2014 10:48 am

Gast


Gast
Zwijgend keek Cleo toe hoe de jonge vrouw haar rode krullen afdroogde met behulp van de handdoek en voelde hoe ze bij elke windvlaag die langs haar heen waaide als de deur open ging verder af koelde. Het zou even duren voor ze weer droog en warm zou zijn, maar haar vingers gloeiden.
'Geen probleem,' antwoordde ze toen de ander haar bedankte en de handdoek aan haar terug gaf. Ze propte het stuk stof terug in haar tas, op het moment dat de barman vanachter zijn volle baard naar haar glimlachte en haar vroeg of hij haar iets kon inschenken.
'Een kopje koffie alstublieft,' antwoordde ze met een flauwe glimlach, en leunde met haar ellebogen op de bar.
Na even gewacht te hebben keerde ze zich half om naar het meisje naast haar en nam haar eens goed in zich op. 'Cleo,' stelde ze zich uiteindelijk wat halfslachtig voor, haar hand naar haar uitstekend. Ze glimlachte vriendelijk.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum