Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

[RPG] Indian Sunset

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 [RPG] Indian Sunset op wo jun 06, 2012 8:39 pm

Gast


Gast
Indian Sunset

De Grote Geest zag de onze voorouderen door het land trekken waarbij de stof van hun schoenen sleet en zelfs de dikke eeltlaag onder hun voeten de blaren niet tegen kon houden. Ze waren tot de voet van Girisha Mountains gelopen, waar ze van uitputting in elkaar stortten. De mannen waren op zoek naar voedsel, de kuddes waren weggetrokken en niemand wist waar heen. Toen brak er plotseling een hemels licht door de donkere wolken en verlichtte de vermoeide krijgers. Een diepe, wijze stem sprak tot hun: “Jullie zijn erg dapper geweest. Het is die moed dat ons volk zo hard nodig heeft en dankzij jullie doorzettingsvermogen zal jullie volk een tijd van weelde ervaren. Neem deze dieren als mijn geschenk aan jullie.” De stofdeeltjes die in de baan van licht dansten balden zich samen en vormden drie paarden; één hengst en twee merries. De krijgers slaakten kreten van geluk en verwondering en liepen naar de paarden toe. Deze waren uiterst vriendelijk en begroetten de mannen als oude vrienden. De krijgers klommen op de paarden, één op de hengst en de andere vier op de twee merries. De dieren droegen hun in een vlugge galop terug naar het dorp. Hier werden ze als helden onthaalt en sinds die dag heeft ons volk nooit meer honger geleden.


Dit verhaal wordt veel vertelt in het dorp van de Klamath. Zij geloven dat de eerste paarden een gift van de Grote Geest waren en ze zien de dieren nog altijd als heilig. Ze behandelen de dieren met eerbied, iets wat terug te zien is in hun manier van temmen.

De Nahane geloven niet in dit verhaal. Ze respecteren de paarden wel, maar niet meer dan ze elk levend wezen respecteren. In hun ogen is het paard niet heilig en dat is nu precies het punt waarover deze twee stammen al jaren ruzie hebben. Soms escaleren deze ruzies en wordt de strijdbijl opgegraven, maar meestal blijft het bij een wederzijds gevoel van onbegrip, ongeloof en woede. De twee stammen hebben zo min mogelijk contact en het word kinderen al gauw geleerd om leden van de andere stam te vermijden en te haten.

Hoe zal deze ruzie, die al decennia lang de twee stammen verdeeld, aflopen? Hoe lang zal het nog duren voordat de situatie escaleert? Alleen tijd zal het leren..

Naam: Indian Sunset
Soort: RPG
Onderwerp: Indianen & paarden
Omschrijving: Je speelt óf een indiaan óf een paard, en er zit een verhaallijntje achter. Simpel zat. :3
Link: http://indiansunset.actieforum.com/
Eventuele banner: x

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum