Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Paardenmarkt. (Savanne.)

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Paardenmarkt. (Savanne.) op wo mei 30, 2012 8:36 pm

Troy Redoran

Troy Redoran
(ง'̀-'́)ง
Ze kon het niet ontkennen; ze was nerveus. Ze zou haar allereerste eigen paard krijgen.
Samen met een lokale veearts liep ze over de markt.
"Ik weet dat je misschien snel geneigd bent een zielig dier te kiezen," zei de man kalm toen hij Cate naar een uitgemergelde ruin zag kijken, "maar weet dat je er waarschijnlijk tijd noch geld voor hebt. Die dieren zijn zover heen dat het een vermogen aan tijd en aandacht kost om ze weer op te lappen."
Hij had zonder meer gelijk, wist het Aziatische meisje. Ze draaide een lok helderrood haar rond haar wijsvinger en probeerde haar medeleven uit te schakelen, zonder succes.
Ze besloot zo selectief mogelijk te zijn. Ze moest realistisch denken; je kon niet elk mager paard redden en de kans dat de meesten later alsnog afgemaakt moesten worden of moeilijk handelbaar bleken was groot.
Op een gegeven moment viel haar blik op een zweetvosje, maar met dat ze erlangs liep, hapte het dier venijnig naar haar arm. Ze trok deze
geschrokken terug en vloekte zacht, om snel door te lopen.
Toen viel haar oog op een ander mooi paardje; een bruin dier met zwarte manen en een relatief brede bles.
Het dier zag er chique en goed verzorgd uit. Cate slikte. Wauw, als dàt haar paard kon worden.
Iets in de manier waarop het dier keek trok haar nog veel meer aan; een soort vriendelijkheid, als je die al aan dieren toe kon dichten.
De veearts zag haar kijken en knikte kort. Samen liepen ze naar het paard toe waar Cate voorzichtig haar hand uitstrekte, opdat het dier daaraan zou kunnen snuffelen.

2 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op wo mei 30, 2012 8:54 pm

Savanne

Savanne
Savanne had al van jongs afaan prijzen gewonnen, ze was goed, al dacht ze dat zelf. Ze werd opgevoed door een aardige man en bleef daar staan tot ze vier was. De stal ging failliet en ze werd aan een boer verkocht. Hier had ze een sombere tijd beleefd. Geen andere dieren en mensen om mee te knuffelen. Er zou eens een dag komen waarop ze doorverkocht zou worden. En precies vandaag was die dag, de dag waarop s'werelds grootste paardenmarkt was. Ze werd uit de trailer gehaald en op een stukje gras aan een paaltje gezet. Het werd steeds drukker en eerst keek de merrie verbaasd, maar na een tijdje was ze het wel gewend, al die aanstarende gezichten. Savanne was erg kieskeurig wat betreft nieuwe eigenaar. Bij degene die ze niet mocht was ze vervelend en bij degen die ze wel mocht was ze lief. Tot het moment dat er een meisje langs liep. Ze probeerde zo lief mogelijk te kijken om het meisje te lokken. Zij zou weleens de perfecte eigenarese kunnen zijn. Het meisje kwam dichterbij en stak haar hand op zodat Savanne eraan kan snuffelen. De bruine merrie ging voorzichtig met haar neus naar de hand van het meisje. De boer vertelde haar gegevens aan een man, hij leek er verstand van te hebben. Ze wilde met het meisje knuffelen, ze wilde aandacht. Met dit meisje wilde ze mee, maar wat deden ze nou. De boer haalde de merrie los en liep weg met haar, ze keerde gelukkig om. Wat een opluchting dacht ze. Ze was bang dat ze mee terug moest met de boer en niet mee ging met het meisje. Ze moest een stukje draven om te laten zien of ze niet kreupel was, dat wist ze omdat ze dat ook altijd bij de veearts moest doen op wedstrijd of op een keuring. Ze deed haar uiterste best en tilde haar benen zo goed mogelijk op. Net op de helft kwam er een steentje in haar hoef. Ze bedacht dat ze een andere tactiek moest bedenken om verder te draven. Toen ze eindelijk tot stilstand kwamen keurde de veearts zijn blik af. Hij keek naar de hoeven van de merrie. 'Hmmm, ah ik zie het al.' zei hij. Hij haalde het steentje uit de hoef en vroeg of ze nog een keer kon draven. Dit ging prima, ze hoopte zo dat ze goedgekeurd zou worden. Ze was nog geen een keuring afgekeurd, altijd had ze ze goed volbracht en was ze gezond geweest. Ja, op die enkele keer na toen de boer haar ander voer had gegeven. Blijkbaar kon ze daar niet tegen. Savanne brieste, schraapte met haar hoeven om aandacht.

3 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op wo mei 30, 2012 9:30 pm

Troy Redoran

Troy Redoran
(ง'̀-'́)ง
Cate was normaal niet iemand die in het bijzijn van volwassenen erg snel liet merken dat ze erg blij was - de leeftijd; ze moest af en toe gewoon dwars zijn tegenover volwassenen - maar toen de merrie voorzichtig aan haar hand rook, wist ze een kreetje van verrukking maar net binnenboord te houden.
Ze hoorde vaag hoe er over het paard vertelt werd, maar kon haar aandacht er maar met moeite bij houden; dolgraag wilde ze de zijdezacht ogende vacht van het dier aaien.
Echter, ze lieten het paard eerst draven.
Met grote ogen keek Cate toe; het paard liep prachtig. De bewegingen gingen zo vloeiend.
Toen het paard tot stilstand kwam schrok ze, maar al snel bleek het slechts om een steentje te gaan.
Het dier draafde opnieuw en wederom was Cate bevangen door de gratie en elegantie waarmee het dier liep. Ze wist het zeker; dit paard wilde ze.
Het geluid van de hoeven op de stenen klonk ritmisch, muzikaal haast.
Er kwamen twee jongens voorbij die Cate duidelijk bekeken. Normaal gesproken had dit haar zonder meer afgeleid, maar de Japanse had nu alleen maar oog voor het paard.
Ze liep langzaam naar het dier toe en streelde haar over haar hals.
"Je bent prachtig," zei ze zacht.
Ze keek om naar de boer.
"Wat kost ze?"
Haar vader zou de helft betalen, maar alsnog had ze geen gigantisch budget. Genoeg om een goed paard van te kopen moest het echter zeker wel zijn.
Haar telefoon trilde in haar zak. Smsje. Ze las het en grijnsde; haar vader, dat hij er zo aankwam. Timing, dacht ze opgewekt, terwijl ze het paard opnieuw streelde.
Het lieve gelaat van het dier, de zachte vacht.. Alles was gewoon zo.. perfect.

4 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op vr jun 01, 2012 3:21 pm

Savanne

Savanne
Het meisje streelde haar hals. Savanne vond het fijn, iemand die haar andacht gaf. Ze brieste nog eens en liet haar hoofd zakken, ontspande en deed haar ogen dicht. Ze deed haar ogen weer open op het moment dat er een onbekende man bij kwam staan. Het meisje kende hem, dat zag ze aan haar gezicht. Ze moest nog een keer laten zien hoe ze liep, en ook deze keer deed ze dat met veel plezier, zo elegant mogelijk. Ze wilde zo haar best doen dat ze haast niet wist dat ze alweer stilstond. Het zonnetje verdween achter een donkere wolk. Savanne hield helemaal hiet van regen, ze hoopte op een klein beetje regen en dat ze dan snel naar binnen zouden gaan. Ze hinnikte naar de andere paarden. De eerste regendruppels vielen al, de mensen kwamen voorbij gerend, sommige waren slim ze hadden een paraplu. Ze wist wel dat andere daar snel van schrikte maar niks hield haar tegen. De boer nam haar mee, veel paarden werden in de trailers gezet en gingen terug naar huis. Ze liepen richting een zilveren trailer. Ze was erg teleurgesteld dat ze terug mee moest met de boer. In de trailer hing een net met hooi. Ze begon eraan te knabbelen, de regen tikte op het dak van de trailer. De trailer begon te wiebelen, Savanne vroeg zich af wat er zou gebeuren en ze moest haar balans nog even zoeken. Na een tijdje merkte ze dat ze een bospad op reden, de takken gingen langs de trailer en ze rook de lucht van de mossen en bomen. De trailer reed door een groot gat in de weg. Savanne gleed weg, ze hinnikte, liggend vanaf de vloer, proberend om weer op te staan. Zelf kon ze niet meer omhoog komen, gelukkig heeft ze niks pijn gedaan. Ze stopten...

5 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op ma jun 04, 2012 3:25 pm

Troy Redoran

Troy Redoran
(ง'̀-'́)ง
Nadat tot de koop was besloten had de boer aangeboden het paard naar het juiste adres te brengen. Een genereus aanbod waar Cate en haar vader mee hadden ingestemd. In haar vaders auto waren ze vooruit gereden om de weg te wijzen, al had de wagen van de boer vermoedelijk wel navigatie; Cate kon zich niet indenken dat er nu nog mensen waren die geen navigatie hadden, een enkele hipster uitgezonderd, het soort dat op verjaardagen pochte over het feit dat zij toch echt wèl zelf de weg konden vinden, in de hoop dat anderen zouden vinden dat ze toch wel heel goed waren.
Echt het soort volk waar Cate slecht mee overweg kon.
Naar haar mening had de reis veel te lang geduurd. Ze kon amper geloven dat dit dier echt bij haar zou komen wonen en zij ervoor mocht zorgen.
Toen ten lange leste de auto eindelijk op de oprit stopte en de boer al snel naast hen parkeerde, stond Cate in een mum van tijd naast de wagen en liep ze door naar de trailer.
De regen was gestopt, merkte ze tot haar opluchting. Een waterig zon brak tussen de dikke, donkere wolken door en deed de vochtige stenen glinsteren.
De boer en haar vader deden deze samen open. Vanaf een klein afstandje keek Cate met grote ogen en een bonzend hart toe, compleet vergetend puberaal te zijn.
De klep ging omlaag. Cate's lippen vormden een geluidloos 'wow' toen ze Savanne zag; alsof ze de merrie opnieuw voor het eerst zag.
"Mag ik haar uitladen?" vroeg ze aan haar vader, die knikte.
Cate liep de klep op en legde haar hand op de achterhand van het paard, om te laten weten dat ze eraan kwam, waarna ze naast het dier ging staan en over diens rug streelde.
Ze liep richting het hoofd van het paard en streek over de hals van het dier, waarna ze het halstertouw losmaakte.
"Kom je mee, schoonheid?" vroeg ze zacht en ze glimlachte opgetogen.

6 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op vr jun 08, 2012 6:42 pm

Savanne

Savanne
Toen ze eindelijk stopten deed de boer de klep van de trailer open. De merrie zag niet wat achter haar gebeurde, ze voelde iets op haar achterhand. Een stem en ze zag dat het meisje het halstertouw losmaakte. Het meisje was aardig en Savanne liep voorzichtig achteruit de trailer uit. Dat was eigenlijk het engste van allemaal vond ze. Erin gaat makkelijk maar achteruit kan ze niks zien en is ze bang dat ze ineens ernaast stapt. Haar hoeven klonken over het lege erf. Met haar hoofd ging ze richting het meisje, ze wilde aandacht. Ze hoorde een geluid, haar hoofd schoot meteen de lucht in. Het was allemaal nieuw, de omgeving, de mensen alles. Ze zag dat er een paard in de wei liep. Een klein stukje kon je vanuit hier zien, tussen de bomen en bosjes. Het paard had een ijzeren bak omgegooid en die was op de stenen grond gevallen. Het zwarte paard begon te hinniken, Savanne hinnikte terug. Ze bekeek het paard goed, na een tijdje draafde het paard weg. De mensen waren zowat uren aan het praten. Savanne wilde beweging hebben, en niet in een drassige grasbodem waarin ze de hele dag al had gestaan. En ook niet op deze stenen grond, dat vond ze niet zo fijn om lang stil te staan. Hopelijk ging het meisje nog rijden vandaag. Ze probeerde na een tijd de aandacht van het meisje weer te krijgen.

7 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op vr jun 08, 2012 10:25 pm

Troy Redoran

Troy Redoran
(ง'̀-'́)ง
Cate merkte dat Savanne opnieuw haar aandacht probeerde te trekken en aaide het dier over haar hals. Ze glimlachte.
"Kom, dan breng ik je naar je stal," zei ze opgewekt. Het was haar niet ontgaan dat het zwarte paard drukte had staan maken maar Savanne leek er inmiddels niet echt meer van onder de indruk. En ach, dat beest deed wel vaker maf als 'ie soortgenoten zag. Kind of a weirdass horse like that. Cate vermoedde dat Savanne er gauw genoeg aan zou wennen.
Ze leidde het dier mee richting de stallen. De stal die voor Savanne bestemd was had ze al eerder klaargemaakt. Er hing een hooinet, lag voldoende stro op de grond en de elektrische drinkbak was aangesloten.
Ze had het allemaal zelf geregeld; ze liet anderen niet graag haar werk doen en was behoorlijk autonoom.
Ze deed de staldeur open en leidde de merrie naar binnen.
De stal was vrij ruim en licht, iets waar ze naar hadden gekeken tijdens de bouw.
Ze neuriede een liedje van een beginnend bandje waarvan ze wel aardig met de bandleden overweg kon. Het was niet zo'n groep die je al in Paradiso zag staan, maar wat ze maakten klonk desondanks wel aardig, dat gaf Cate toe.
Ze deed de staldeur dicht en ontdeed het paard van haar halster.
"Zo scoonheid, je nieuwe thuis," zei ze opgewekt, terwijl ze het paard liefdevol aaide.
"Hoop dat je het hier een beetje naar je zin zal hebben."
Ze bleef nog even bij de merrie, besloot ze, gewoon om te zien of die zich een beetje comfy voelde hier en omdat ze gewoon nog even bij haar wilde zijn.
Iets aan het paard maakte dat ze het dier geweldig vond. Misschien was het die vriendelijke uitstraling wel.
Ook merkte Cate dat ze bij dit dier geen moeite had rustig te zijn. Rond mensen was ze vaak wat druk en enorm sociaal en bij dit dier was ze een stuk relaxter.

8 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op za jun 16, 2012 7:31 pm

Savanne

Savanne
Savanne had de aandacht gekregen en het meisje aaide over haar hals. Ze begeleide de merrie naar haar nieuwe stal. Ze was al niet meer van het zwarte paard onder de indruk en liep braaf achter het meisje aan. Ze gingen een grote deur door en zag dat er verschillende paarden met hun hoofd uit hun staldeur hingen. Ergens was haar stal met genoeg stro op de grond. Daar kon ze lekker in gaan liggen als ze moe werd. De merrie stapte haar stal in, het meisje aaide nog eens en deed de staldeur dicht. Savanne had wat honger gekregen van het lange wachten. Ze hapte wat hooi uit het hooinet, knabbelde erop. Met haar hoofd over de staldeur keek ze het meisje aan. Er hingen vast nog wat plukjes hooi uit haar mond, dat zag ze aan de uitdrukking op het gezicht van het meisje. Ze voelde dat het meisje zich op haar plek voelde bij haar. Ze had er een goed gevoel over. Ze keek het meisje met haar bruine ogen zo lief mogelijk aan. Ze zag hoe de andere paarden haar bekeken. Het pony'tje naast haar stal kwam met zijn neusje bij het tussenschot. Ze trok haar hoofd terug en besnuffelde de pony. Het was een chique geval, een palomino kleur met witachtige manen. Het was een aardige pony, een ruintje. Zijn naam was Cesar, ze konden weleens goede vrienden worden. Na een tijdje keerde ze zich om naar het meisje. Ze stond er al een tijdje en er kwam een klein meisje aanlopen met een zadel en hoofdstel. Ze opende de stal van Cesar, Savanne keek toe hoe ze het hoofdstel omdeed. Ze deed daarna het zadel op en singelde aan. Daarna bond ze de oranje bandages om de benen van de pony. Het meisje nam hem mee zijn stal uit, Savanne zag ze nog lopen door de gang. Ze richtte zich weer op het meisje, eerst nam ze een hap hooi en al knabbelend hing ze over haar staldeur.

9 Re: Paardenmarkt. (Savanne.) op di jun 19, 2012 10:50 pm

Troy Redoran

Troy Redoran
(ง'̀-'́)ง
Cate groette het meisje dat Cesar pakte en richtte daarna haar aandacht weer op Savanne.
"Ik hoop dat je het hier naar je zin gaat hebben," zei ze zacht, terwijl ze met haar vingertoppen zachtjes ronddraaiende bewegingen over de bruine vacht van het mooie dier maakte. Ze had in een boek gelezen dat de meeste paarden dat prettig vonden en het was niet onaangenaam om te doen; het dier een beetje vertroetelen.
Cate stelde zich voor hoe haar dagen vanaf nu zouden zijn, nu ze verantwoordelijkheid droeg voor dit dier.
Ze glimlachte, zo'n glimlach die je met de beste wil van de wereld niet zou kunnen tegenhouden.
"Je bent bijzonder, weet je dat?" vervolgde ze. Ze had geen idee of het paard het op prijs stelde dat ze tegen het dier aanpraatte, maar het voelde ok.
"Je hebt iets, wat geen van de andere paarden had. Kan er niet precies mijn vinger opleggen, maar het maakt je uniek."
Nu streelde ze zacht over de hals van het paard.
Ze besloot niet al te lang meer te blijven. Met een uurtje had haar moeder vermoedelijk het avondeten klaar en ze had nog een paar dingen te doen.
Daar kwam bij dat ze het idee had dat het voor het paard nog wel eens fijn kon zijn om gewoon in haar eentje even tot rust te komen.
Morgen kon ze wel beginnen met het dier uitgebreid te verzorgen en een wandelingetje te maken over het terrein.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum