Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Zomaar een paardenmarkt [Duchesse]

Ga naar pagina : Vorige  1, 2

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 2 van 2]

26 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op zo jan 08, 2012 2:55 pm

Gast


Gast
Duchesse schoot weg zodra ze de hulp voor galop voelde. Ze ging niet al te snel om rekening te houden met de ruiter op haar rug. Maar toen ze eenmaal de slag te pakken had, verlengde ze haar passen en versnelde wel. Bij elke landing zag je een klein zandwolkje achter haar hoeven. Heerlijk, om zo al je drukte eruit te rennen! De jongen bij het hek floot en ze schrok even, maar ontspande daarna vrij snel. Na een veel te korte tijd voelde ze een ophouding en ze vertraagde, eerst een rustige galop en daarna naar draf. Ze was haar overtollige energie nu wel kwijt maar nog steeds was ze niet moe of uitgeput en haar lichaam was niet eens zo bezweet. Nou ja, als de paddock klaar was, kon ze daar de rest eruit rennen en ze wist haast zeker dat Riot zich aan zijn belofte zou houden. Er klonk geklap aan de andere kant van het hek en ze brieste trots, het was altijd leuk als mensen je goed vonden.
- Ook prut..

27 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op zo jan 08, 2012 3:17 pm

Admin

Admin
Admin
Hij was het haast vergeten, hoe heerlijk de galop zat. Terwijl het paard versnelde, moest hij de aandrang onderdrukken zijn ogen te sluiten. Hij moest alert blijven. Even was hij volledig vergeten dat ze een toeschouwer hadden, tot deze floot. Duchesse's reactie viel gelukkig mee; ze nam het goed op, vond Riot, die zich de aanvaring met het meisje eerder herinnerde.
Hij keek kwaad om naar de jongen. Wat had die kerel? Vond hij dit grappig ofzo?
Hij hield Duchesse in, die eerst langzaam galoppeerde, om vervolgens over te gaan naar draf. Hij hoorde iemand klappen. Blijkbaar wilde iemand graag aardig worden gevonden. Jammer dat Riot daar weinig voor voelde.
Na nog een klein tijdje te hebben gedraafd, liet Riot haar uitstappen door nog een kleine ophouding te maken.
Ze was niet erg bezweet, dus erg lang uitstappen was niet nodig. Na een tijdje stuurde Riot haar naar het midden van de bak, waar hij soepel van haar rug sprong. Hij wreef belonend over haar hals.
"You're awesome," zei hij. De provisorische teugels werden weer gewoon een oud halstertouw en hij leidde haar naar de bakdeur, die hij open duwde. Het was een vrij ingenieus systeem; de deur kon nooit zo ver open dat hij tegen de rand van de bak sloeg, iets waar Riot nu erg blij om was; hij had het vermoeden dat, vooral vanwege Jeremiah's aanwezigheid, Duchesse van zoiets nog wel eens zou kunnen schrikken.
Hij leidde haar terug naar de stal, waar hij een handdoek uit het borstelkrat viste. Daarmee wreef hij de plekken van de vacht die ondanks het stappen nog enigszins vochtig waren droog.
Hij klom over de staldeur - te lui om deze weer te openen - en liep naar de schuur.
Hij had ergens gelezen dat je een paard het beste geregeld kleine beetjes kon voeren, dus dat deed hij. Niet te weinig, aangezien ze net gewerkt had, maar ook geen hele emmer vol.
Met de emmer in zijn hand liep hij terug, waarna hij deze in haar stal zette.
Hij aaide even over haar manen.
Hij keek de stal rond en zag alleen een oude, automatische drinkbak. Hij nam zich voor binnenkort een voerbak in de stal te monteren, wel zo praktisch. Hij pakte de schoffel en liep richting de paddock.


_________________

https://discord.gg/3SQZ7nX
Join ook onze Discord server!

28 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op zo jan 08, 2012 3:53 pm

Gast


Gast
Na nog een tijdje gedraafd te hebben, ging ze weer over naar een rustige stap, om uit te stappen waarschijnlijk. Dat duurde ook niet zo lang want algauw werd ze naar het midden van de bak gestuurd en steeg Riot daar af. "You're awesome," zei hij tegen haar terwijl hij belonende klopjes op haar hals gaf. Ze brieste en gaf een speelse duw tegen zijn schouder. Eigenlijk had ze nu wel zin in iets lekkers, dat kwam alleen niet tevoorschijn. Niet zo leuk maar ze kon er wel mee leven. Het rijden was wel saai geweest maar haar benen had ze in ieder geval gestrekt.
Riot leidde haar weer terug naar de stal, hmm, dat was wat minder. De wei was leuker en daar was lekker gras. Maar straks zou ze de paddock in mogen, dat was ook leuk al was geduld daarvoor opbrengen wat lastiger.
Riot verdween even maar kwam weer terug met een handdoek. Vluchtig werd ze drooggewreven, het duurde niet zolang omdat het meeste zweet er bij het uitstappen al af was gegaan. Er werd ook nog voer voor haar neergezet, veel te weinig vond ze, maar het was wel lekker. Ook dronk ze wat uit de drinkbak in de hoek en ging daarna weer met haar hoofd over de deur die de paddock van haar stal scheidde, hangen, om een beetje weg te doezelen en te kijken wat Riot ging doen. En natuurlijk zo snel als ze kon de paddock in te gaan.

29 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op zo jan 08, 2012 4:07 pm

Admin

Admin
Admin
Hij sprong nonchalant over het hek van de paddock. Waar hij gebleven was was nog goed te zien, en zonder omhaal ging hij aan het werk. Intussen was het weer steeds aangenamer geworden en scheen de zon. De lucht was strak blauw en er waaide een licht briesje, dat voor aangename verkoeling zorgde, zo nu en dan.
Na een tijdlang stug doorwerken rechtte Riot zijn rug even. Hij was al een enorm eind opgeschoten, constateerde hij tevreden. Hij zweette en had het verschrikkelijk warm, dus hij trok zijn shirt uit en hing dit over de rand van de paddock. Zijn bovenlichaam gaf duidelijk het leven dat hij had geleid weer, littekens, tattoos en een deukje in zijn schouderblad, van een slecht geheelde botbreuk, maar hij maakte zich er niet echt druk om. Er was verder buiten Duchesse toch niemand in de buurt. En als een van zijn huisgenoten al langs kwam was deze hoogstwaarschijnlijk verstandig genoeg om te snappen dat 'bek houden' hier wel op zijn plek was.
Daar kwam bij dat de meesten hem toch negeerden, iets wat hij zeer op prijs stelde. Hij stond onder zijn huisgenoten nogal bekend als een hufter. Was hij in zeker opzicht ook wel. Selectief, dat zeker, maar een hufter desalniettemin. Hij kon er wel mee leven.
Hij werkte verder. Een aantal keer gooide hij de emmer leeg in een oude container.
Toen hij ten lange leste klaar was, gooide hij de schoffel over het hek en liep hij naar de stal van Duchesse.
"Je mag erin," merkte hij opgewekt op, terwijl hij het hek dat de stal de paddock scheidde open deed. Hij leunde tegen de omheining van de paddock en stond het zichzelf toe even te ontspannen. Het was ontzettend zwaar werk, dus een kleine pauze had hij wel verdiend, vond hij. Hij stak alleen geen sigaret op. Dat zou hij wel doen als hij de stad in ging.


_________________

https://discord.gg/3SQZ7nX
Join ook onze Discord server!

30 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op ma jan 09, 2012 4:10 pm

Gast


Gast
Terwijl Riot aan het schoffelen was, keek Duchesse gefascineerd toe hoe hij te werk ging. Ze vroeg zich af of mensen gras ook konden eten, het zou zijn werk wel minder zwaar maken. Oh ja, dat spul in de paddock was geen gras maar het leek erop dus misschien smaakte het wel hetzelfde. Hij had het ook gewoon aan haar kunnen vragen maar hij had het niet gevraagd. Toch had ze hem met plezier geholpen.
Aan het begin van de dag was het lekker koel geweest, nu het middag begon te worden, kwam de zon op zijn hoogste punt te staan, waardoor ze het wel een beetje warm kreeg. Ook Riot leek last te hebben, hij trok zijn shirt uit en gooide het over het hek. Verrast keek ze naar zijn bovenlichaam, het was anders dan dat van de andere mensen die ze had gezien. Er zaten allemaal streepjes op, het leek wel een beetje op een mishandeld paard. Zou Riot soms ook mishandeld zijn? Dan waren ze allebei hetzelfde, alhoewel Riot mishandelder leek dan haar.
Duchesse stond al half te slapen toen Riot naar haar stalletje toe kwam lopen. "Je mag erin," deelde hij vrolijk mee. Zodra het hek open was, draafde ze naar buiten, niet zo hard als ze van plan was geweest maar ze was een beetje slaperig en had niet echt zin om druk te gaan doen. Het eerste wat ze deed was eens lekker rollen, de stal was daar te klein voor. Na haar 'bedankje' voor het poetsen, stond ze weer op en schudde zich uit. Ze maakte een paar bokkensprongen, trapte tegen het zand aan en dribbelde toen naar Riot toe. Vriendelijk gaf ze hem een neusje, als een soort bedankt.

- Voel me niet zo lekker dus niet zo'n geweldige post...

31 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op ma jan 09, 2012 10:37 pm

Admin

Admin
Admin
Hij grinnikte toen Duchesse begon te rollen. Hij keek toe hoe ze zich uitschudde en daarna een aantal bokkensprongen maakte.
Het was leuk om naar een uitgelaten dier te kijken, merkte hij.
Ze kwam naar hem toe en duwde haar neus tegen hem aan. Een vertederde glimlach brak door op het anders zo stugge gelaat van de jongen en hij aaide de merrie over haar hals.
Hij had het gevoel een echte vriend te hebben gevonden in het dier. Hij voelde zich sowieso bij dieren op zijn gemak, maar Duchesse had een uitzonderlijk kalmerende werking op hem.
Hij dacht even terug aan de humeurige handelaar. Het was deels diens houding geweest, die hem zo vastberaden had gemaakt het dier te kopen. Hij liet niet graag dieren bij dat soort lui achter.
Na Duchesse nog even te hebben geaaid verliet hij de paddock. Hij trok zijn shirt weer aan, al liet hij zijn jas hier; het was niet heet, maar warm genoeg om zonder jas te gaan.

Onderweg naar de stad stak hij een sigaretje op. Hij ademde langzaam een rookwolkje uit. Hij rookte weinig de laatste tijd en hij merkte het; de behoefte te roken was vele malen minder sterk dan eerst. Niet dat het echt een issue voor hem was; zijn lichaam was toch al naar de kloten, dus het deed er weinig meer toe.
In de stad ging hij als eerste langs een paardenspeciaalzaak.
Aanvankelijk leek de verkoopster in de winkel niet bijster van hem gecharmeerd, maar toen bleek dat hij serieus van plan was het een en ander te kopen werd ze aardiger. Riot besloot zijn minachting voor haar maar eens voor zich te houden; hij was in een aardige bui.
Met de spullen; borstels, een zomerdekentje - hij schatte in dat de maat wel zou kloppen - en een een van-alles-en-nog-watboek over paarden houden; leek hem wel zo handig.
Daarna ging hij nog langs een handjevol andere winkels, al kocht hij er verder niets; hij schafte alleen het broodnodige aan.
Hij besloot het voor gezien te houden en verliet de stad weer. Hij voelde zich prettiger buiten de stad; minder drukte, minder indrukken, meer rust.
Toen hij weer op de boerderij was bracht hij de spullen eerst maar naar de schuur. Hij besloot de oude borstels nog niet weg te doen; ze konden altijd nog van pas komen.
Hij liep nog even naar de paddock, om te kijken hoe het met Duchesse was.


_________________

https://discord.gg/3SQZ7nX
Join ook onze Discord server!

32 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op di jan 10, 2012 2:25 pm

Gast


Gast
Duchesse vond het jammer dat Riot weg ging, ze vroeg zich af wat mensen deden als ze niet met paarden bezig waren. Ook was ze benieuwd of álle mensen een paard hadden, ze verzorgden of er gewoon interesse voor hadden. Tot nu toe was ze namelijk alleen maar die soort mensen tegengekomen en uit verhalen van anderen haalde ze dezelfde conclusie.
In gedachten begon ze over een denkbeeldige hoefslag te stappen. Zin om weer te galopperen had ze niet, een uitdaging, dat wilde ze! Aangezien niemand haar die nu kon geven, probeerde ze dat zelf maar. Terwijl ze gewoon doorliep, ging ze in gedachten alle figuren na die ze nog wist. Dat waren er alleen niet veel, een volte, dat kende ze wel maar die was supermakkelijk. Een slangenvolte was ook makkelijk, gebroken lijn ook en zo'n rechte lijn ook. Meer kon ze niet bedenken. Om toch iets te doen te hebben, ging ze die figuren die ze wel uit haar hoofd wist doen. Helaas, daar kon ze zich ook niet lang mee vermaken, want al snel had ze alles al geprobeerd, in stap, draf en galop. Dat laatste was wat lastiger geweest maar nog steeds niet moeilijk te noemen.
"Paardje!" Duchesse keek geschrokken opzij, het meisje wat haar had willen aaien daarnet, bij het rijden, stond bij het hek. Argwanend sjokte ze ernaartoe, meer omdat er een wortel op haar hand lag dan dat ze dat mens vertrouwde. De wortel was alleen erg lekker en blijkbaar had dat kind haar lesje wel geleerd - soort van dan. Daarom stond Duchesse het ook toe dat ze haar aaide, maar ze was niet zo aanhankelijk als bij Riot. Ze kreeg nog een wortel toegestopt maar sprong weg toen de jongen er ook bij kwam te staan, schreeuwend en wel. Oef, nee, dankje! Net toen ze weg waren, kwam Riot weer terug, Enthousiast crosste ze weer naar het hek toe en begroette hem opgewekt, hinnikend en wel.

33 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op wo jan 11, 2012 10:13 pm

Admin

Admin
Admin
Onderweg naar de paddock was hij de twee tegengekomen die ook bij de bak hadden staan kijken. Ze hadden hem straal genegeerd, net als hij hen.
Toen Duchesse hem opgewekt kwam begroeten glimlachte hij. Hij merkte dat dat iets was wat hij sinds zijn aanschaf veel deed. Hij vond het niet onaangenaam, integendeel. Hij merkte dat het hem minder humeurig maakte.
"Look what I gotcha," zei hij, de tas uitpakkend en de deken over het hek hangend, zodat ze eraan kon ruiken. Hij leunde over het hek en keek naar de paddock. Hij was tevreden met het resultaat van zijn landarbeid. Hij had niet echt groene vingers, en meestal was tuinieren niet echt zijn ding, maar dit was prima verlopen.
Hij had nagedacht en besloten geen zadel en hoofdstel te kopen; hij had vaak genoeg zonder gereden en op Duchesse werkte het ook prima. Daar kwam bij; voor een echt goed passend zadel had hij het geld niet, en hetzelfde gold voor een hoofdstel.
Even liep hij naar haar stal. Hij besloot deze 's avonds uit te mesten; gister was ze er immers pas in komen te staan en hij had het idee dat ze het grootste deel van de tijd in de paddock zou blijven.
Hij haalde wat hooi en gooide dat in de paddock, zodat ze wat te eten zou hebben.
Hij keek over zijn schouder naar het weiland. Hij wist dat hij eerst het gras zou moeten maaien voor ze erin kon, dus daar kon hij zo wel een beginnetje mee maken.
Hij moest toegeven dat dat landwerk best aangenaam was. Het was goed voor je conditie en werkte prima om je geest leeg te maken.


_________________

https://discord.gg/3SQZ7nX
Join ook onze Discord server!

34 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op do jan 12, 2012 5:06 pm

Gast


Gast
"Look what I gotcha," begroette Riot haar. Nieuwsgierig keek Duchesse toe hoe hij in zijn tas rommelde, er een gloednieuwe doos met allemaal borstels -dat kon ze zien omdat hij doorzichtig was- en een deken uithaalde. Een deken! Druk trippelde ze heen en weer en kwam steeds weer uit bij de lekker warme lap stof. Zo kon ze ook 's nachts buiten blijven staan zonder half te bevriezen, dat was wel prettig.
Riot liep naar haar stal toe, even was ze bang dat ze weer de paddock uit moest maar dat bleek niet zo te zijn, gelukkig. Integendeel, er werd wat hooi in haar paleisje gegooid, en dat zag er erg lekker uit. Heel erg lekker! Ze rook nog even aan de gloednieuwe deken -bah, die moest ze eerst een nacht dragen voor hij naar paard rook!- maar ging zich toen bezig houden met het hooi. Natuurlijk wist ze al hoe het smaakte, dat was geen verrassing, en het was nog steeds verrukkelijk en... whatever.
Duchesse vond het wel lekker, dit ontspannen leventje. Eten, grazen, wat rijden, slapen. Alleen die uitdaging, die ontbrak nog maar misschien dat Riot morgen of overmorgen of morgenovermorgen of overmorgenovermorgen wat ging proberen! Dat hoopte ze tenminste. En een manegewedstrijdje, dat leek haar ook leuk! Ze wist niet wat haar baasje ervan vond maar het zou geweldig zijn als ze daaraan mee konden doen! Dan zou zíj natuurlijk eerste worden.

- Prut, ach ja...

35 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op do jan 12, 2012 7:56 pm

Admin

Admin
Admin
Honestly, I don't give a shit xD Kan ik af en toe ook eens een kutpost plaatsen zonder me schuldig te voelen ^^
-------------------------------
Hij keek even toe terwijl ze at en ging toen weer naar de schuur, om de grasmaaier te zoeken. Het was zo'n ding dat je moest duwen, geen gemotoriseerde. Nou ja, shit happens; het was niet anders.
Hij tilde het ding op en manoeuvreerde het moeizaam de schuur uit, waarna hij het naar de wei sleepte.
Daar aangekomen had hij het alweer warm. Hij trok wederom zijn shirt uit en hing het over het hek; je hoefde namelijk geen helderziende te zijn om te weten dat dat geen overbodige luxe was als je handmatig een weiland wilde maaien, zelfs al deed je dat in meerdere dagen.
Riot begon te maaien. Het voortduwen van het ding leek aanvankelijk minder zwaar dan hij had gedacht, maar viel na de eerste paar banen nogal tegen.
Stug werkte Riot een tijdlang door. Toen hij ongeveer een uur verder was pauzeerde hij even. Hij had nog niet eens een vijfde gedaan, maar echt teleurgesteld was hij niet; hij wist dat het een klus zou zijn die tijd kostte. Het maakte niet uit; het moest uiteindelijk toch gebeuren, dus klagen had geen zin. Na even op adem te zijn gekomen ging hij verder. Hij besloot nog ongeveer een uurtje door te gaan, daarna zou hij even gaan kijken hoe Duchess het maakte.


_________________

https://discord.gg/3SQZ7nX
Join ook onze Discord server!

36 Re: Zomaar een paardenmarkt [Duchesse] op vr jan 13, 2012 5:11 pm

Gast


Gast
Hij bleef even staan kijken en verdween toen wéér! Waar hadden die mensen het nou zo druk mee? Gerommel in de schuur liet haar niet opkijken, gerommel van nog verder ook niet. Wel was Duchesse nieuwsgierig naar waar het vandaan kwam, het klonk een beetje zoals de auto's waar die trailers altijd aanhingen. Die bromden ook, op een nét iets andere manier. Jammer genoeg stond het gebouw waar haar stal en de andere stallen in stonden in de weg en kon ze dus alleen het hout ervan zien. Leuk uitzicht... ze draaide zich weer om en draafde naar de andere kant van de . Deze keer was het uitzicht een ander gebouw, waar geluid uitkwam wat ze nog nooit had gehoord. Oh ja, en ertussenin een of ander hek met gaatjes erin. Dat was gek, ze kon ook geen deur vinden! Misschien klómmen de mensen er wel overheen, Riot zag ze dat wel doen maar James bijvoorbeeld, die niet. Oh, en Mandi al helemaal niet! En die dikke mensen, hadden die een speciale machine daarvoor? Of konden mensen stiekem vliegen? Oké, dit werd echt te vreemd. Ze dribbelde naar het midden en stond daar stil. Het was best koud aan het worden, hopelijk zou Riot snel terugkomen en haar de deken omdoen. Om toch warm te blijven draafde ze verder, rondjes, vierkanten, driehoeken. Éindelijk kwam hij toch weer terug, weer bovenkledingloos. Opgelucht draafde Duchesse naar hem toe en duwde haar neus tegen zijn buik aan en ook tegen de deken. Alsjeblieeeft, zeiden haar sprekende ogen.

~ Ik ben trots op mezelf! xD

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 2 van 2]

Ga naar pagina : Vorige  1, 2

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum