Paradigm Shift

Een RPG die zich centreert rond het leven in een stad waar alles kan gebeuren.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

And this is...?

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 And this is...? op za jul 23, 2011 9:08 pm

Gast


Gast
Summer snoof, zijn neusvleugels waren wijd opengesperd. Hij zag de trailer, zijn baasje huilde. Een groom maakte de laatste reisbandage vast. Zijn deken werd rustig op zijn rug gelegd en zijn hengstenketting werd omgewisseld voor een gewoon maar stevig halstertouw. Hij moest op reis, maar waarheen? Toch geen wedstrijd? Ze hadden al weken niet meer intensief getraind. De groom had af en toe met hem rondgestapt maar daar was het bij gebleven. Nee, een wedstrijd kon het niet zijn, want anders huilde zijn baasje niet, en zou ze er anders uit zien. Veel trotser en blij, en nu? Nu leek ze een zielig hoopje ellende. Summer kreeg medelijden met haar en trok de groom mee, mee naar zijn baasje. Hij duwde zijn neus liefdevol in haar buik. Zijn baasje lachte even tussen het huilen door en aaide hem over zijn hoofd. Tranen verschenen weer in haar ogen en de groom trok hem mee. Hij keek nog even naar zijn baasje maar de groom trok hard aan het halstertouw dus moest hij wel weer rechtuit kijken. Hij zuchtte nog even. Hij kwam steeds dichterbij de trailer. Rustig liep hij mee de trailer op. Klaar voor zijn reis.


De reis verliep, zoals gewoonlijk, rustig. Summer snoof eventjes en keek door de raampjes aan de zijkanten naar buiten. De auto ging langzamer rijden en ze reden over een hobbelig terrein. Uiteindelijk werd de weg weer hard en konden ze doorrijden. Het was een lange rit maar uiteindelijk waren ze er. Summer snoof opgewonden. Waar zouden ze zijn? Het deurtje voorin de trailer ging open en de groom stapte naar binnen. Hij maakte het halstertouw los en kroop onder de voorste stang door. De klep ging open en de stang bij zijn billen werd weg gehaald. Rustig leidde de groom hem naar buiten. Er werd van buiten af tegen zijn billen aangeduwd zodat hij recht achteruit bleef lopen. Toen hij eenmaal recht op de grond stond snoof hij weer opgewonden en hief zijn hoofd opgewonden op. Een andere groom wikkelde zijn reisbandages af en de deken werd van zijn rug gehaald. Ze leidde hem naar een soort lange, horizontale paal die ondersteund werd door nog twee palen. Een heleboel paarden stonden hier vastgebonden. De 'betere' paarden stonden hier. Hij werd vastgebonden en de grooms liepen weg, maar niet te ver weg, om mogelijke kopers hulp te kunnen bieden. Summer snoof nog eens, hij wist wat er ging gebeuren, hij werd verkocht!

~Als je hem wil kopen, lees dan ook even het topic op de acc. markt

2 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 3:18 pm

Gast


Gast
~ ik heb ook nog Le charmeur maar die is niet actief dus ik typ het gewoon even zo.~

Nicky stapte uit haar bed. Ze was gewekt door de wekker, maar ze had helemaal geen zin in de dag. Le Charmeur was een lief paard, maar toch niet helemaal wat ze zocht. Eigenlijk maakte haar dat nooit uit, maar de klik tussen de twee was er niet. Gelukkig kon ze dan bij Guus terecht dat was haar lieve show paardje. Ze reed nu ZZ dresuur met hem, maar het was een fjord en je kon niet de hele dag lekker met hem buitenrijden ofzo. Dat miste ze wel een beetje. Ze gooide haar gordijnen open. Even was ze verblind door het zon licht. Het zou ook een warme dag worden. Ze trok haar normale kleren aan. Ze zou voor de gein even naar de paarden markt gaan. Daar was het altijd zo gezellig. Toen ze haar kleren aan had liep ze naar beneden en gaf de twee paarden wat te eten. Nicky stapte in haar auto en ging richting de markt.

Het was er al aardig druk toen ze er aan kwam. Eerst langs de shetten. Dat vond ze altijd van die grappige paardjes. Ze waren soms lui maar sommige die hadden het vuur in hun hart en die wouden altijd maar crossen. Nicky had vroeger ook een Shetlander Pukkie. Die wou ook altijd alleen maar crossen. Toen ze langs de shetlanders was geweest kwam ze aan bij de grotere rassen. Je hoorde allemaal mensen tegen elkaar praten en paarden hinniken. Toen zag ze hem. Eén van de mooiste paarden die ze had gezien. Een grijze hengst. Snel liep ze naar hem toe. Even stak ze haar hand uit, maar snel kwamer er een paar mensen, echt hun best doen om hem te verkopen.''Hoe heet hij?'' Vroeg Nicky nieuwschierig.''Summer Breeze. Het is een schat van een paard hoor.'' Zei één van de mensen. Nicky streelde zijn hals en dacht even aan de ruimte die ze thuis had. Dat maakte niet zo veel uit. En ze had de laatste tijd even geen shows met Guusje dus ze had ook wel tijd voor hem. Ze pakte haar portemonee en betaalde de mensen. ''Kunnen jullie hem naar mijn huis brengen, ik heb geen trailer bij me.'' De mensen schudde hun hoofd. Ze mocht de trailer er bij hebben, want ze zouden thuis ook nog even geen paard hebben. Nicky pakte het halstertouw van Summer en liep met hem naar de trailer. Ze ging naar haar auto en reed voorzichtig naar huis. Thuis aangekomen maakte ze de klep open en haalde de stang achter Summer's kont weg. Ze leide hem naar het weiland. ''Wen hier maar rudtig hoor,knapperd.'' Ze lied hem los en ging naar hem staan kijken.

3 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 3:57 pm

Gast


Gast
Summer snuffelde even vriendelijk aan andere paarden. Alleen, die paarden vonden dat niet erg prettig dus probeerde ze hem te bijten. Hij stopte gelijk en keek chagerijnig naar voren. Nou, dat doet hij dus nóóit meer. Hij snoof weer even. Hij keek even rond, verschillende mensen stonden om hem heen en bekeken hem nauwkeurig. Maar één meisje stapte op hem af en streelde hem. De grooms liepen op haar af, het meisje praatte wat met hen. Summer snuffelde even aan haar arm. Zij leek wel aardig. Hij schuurde met zijn hoofd langs haar rug. Dit halster jeukte! Dit was niet zijn eigen zwarte halster, met lekker zacht schapenbont aan de binnenkant, nee dit was gewoon een simpel, oud halster. Het meisje bleef praten en de grooms pakten zijn spullen. Wat deden ze nu? Zijn zadels, hoofdstellen, halsters, dekens, eigenlijk alles wat een wedstrijdpaard nodig heeft werd in de bagage ruimte van de grote, nogal dure trailer geladen. Het gene wat niet paste werd in de auto van het meisje geladen. Summer wist niet wat er ging gebeuren, of toch wel? Het meisje laadde hem op de trailer, rustig liep hij mee. Toen ze hem eenmaal had vastgezet werd de stang bij zijn billen terug gezet, de klep werd dichtgedaan en ze reden weg. Ze heeft me gekocht....dacht Summer.

De reis verliep rustig en toen ze eenmaal op de bestemming waren aangekomen werd de klep open gedaan, de stang weggehaald en werd hij uitgeladen. Hij snoof diep en hief zijn hoofd hoog op. Hij hinnikte hard, zijn hinnik galmde over het terrein, twee paarden antwoordde. Het meisje leidde hem naar een wei en liet hem los. Vrolijk draafde hij rond en hinnikte nog een paar keer. Hij gooide zijn hoofd omhoog en galoppeerde aan. Hij bokte een paar keer en ging terug in draf. Hij draafde naar het hek en brieste, recht in het gezicht van het meisje. Hij keek haar vrolijk aan, hij vond het wel leuk hier. Hij duwde zijn neus tegen haar gezicht aan en blies zachtjes. Ja, zij was wel lief.

4 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 5:07 pm

Gast


Gast
Summer Breeze draafde mooi en bokte een paar keer. Daar moest Nicky om lachen. Toen hij aan sprong in galop was ze al helemaal verliefd op hem geworden. Toen hij rustig aan kwam lopen drukte hij zijn neus in haar gezicht en blies hij zacht. Nicky aaide met twee handen over zijn gezicht. Het was nu al een droom paardje voor haar. Ze tilde Summer's hoofd omhoog en gaf een kus op zijn fluweelen neusje. De rust werd verstoord door een muziekje wat uit haar zak kwam. Het was haar telefoon. Snel graaide ze de ipod uit haar zak en nam hem op. Het was haar maneger. Ze zou volgende week mee doen aan Appasionata. Nu moest ze weer oefenen met Guus. Nicky aaide Summer nog een keer en ging haar huis binnen. Ze moest nu met haar maneger die zo zou komen een geografie bedenken voor de show. Guus draafde naar Summer Breeze.''Hey, ik ben guusje.'' Sprak hij.''Maar eigenlijk noemt iedereen me super guus, maar dat hoefd voor mij helemaal niet.'' Hij had in een jaar de ZZ dresuur bereikt met Nicky en iedereen noemde hem super maar hoefde voor hem eigenlijk allemaal niet. Hij begon te grazen en was er wel aangewend dat allepaarden groter waren als hem. Hij was een soort van fjord. Niemand wist precies wat hij voor soort was. Nicky was klaar en liep weer naar de wei. Ze had alle spullen van Summer uit de trailer opgeruimt en vind daar een zwart halster met schapenbont. Zulke had ze ook voor Le charmeur en Guus. Het zat veel beter. Ze deed het oude vieze halster bij Summer Breeze af, en deed het andere halster om.''Zo dat zit veel beter.'' Zei ze blij tegen haar nieuwe kanjer.

5 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 5:33 pm

Gast


Gast
Summer schrok een beetje van het geluid wat uit Nicky's broekzak kwam. Hij keek met grote ogen naar het ding wat het rare geluid maakte, en toen het geluid stopte begon Nicky in het ding te praten. Summer briestte even. Het zal wel.. Nicky liep weg, haar huis in. Een ander paard kwam naar Summer toe gedraafd. Hij stelde zich voor als Guusje, Super Guus. ''Hoi, Ik ben Summer Breeze...zei Summer. Summer keek naar Guus, ze waren allebei niet zo heel groot. Summer was 1,59 groot. Een pony dus. Sum was 1 centimeter groter dan de gemiddelde hoogte van een Marchador, maar dat maakte niet zo veel uit omdat hij een goed gefokte hengst was. Vanwege zijn afkomst waren er veel mensen naar hem komen kijken om met hem western te gaan rijden. Maar zijn voorouders waren gekruist met de beste springpaarden, en teruggefokt naar echte Marchadors, zodat ze Marchadors kregen met springtalent. En springen, dat kon Summer, en nog goed ook. Hij doezelde even weg in gedachtes over grote springwedstrijden die hij zou winnen. Nicky kwam aanlopen, met zijn favoriete halster in haar handen. Ze deed het bij hem aan. Hij gooide enhousiast zijn hoofd in de lucht. Dat voelde lekker! Hij draafde weg om weer wat rondjes te galopperen en sprong over een omgevallen boomstam. Hij zette precies op tijd af en vloog er vloeiend over heen. Hij verlangde naar mooie glanzende hindernissen en een goede ruiter op zijn rug. Hij galoppeerde naar Nicky en stopte abrupt voor haar neus. Hij draaide met zijn rug naar haar toe zodat ze op kon stappen. Hij duwde met zijn neus tegen haar schouder. Hij dribbelde even een kleine volte om Nicky heen en ging weer voor haar staan. Stap nou op!dacht hij...

6 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 7:59 pm

Gast


Gast
Nicky keek lachend naar Summer die weer een paar rondjes aan het gallopeeren was. De boomstam die in de wei lag was eerst van haar geitje maar die was een tijdje terug overleden. Ze vond dat het geen kwaad kon en liet het gewoon liggen. Summer vloog er vloeiend over heen. Ze wist dat het een spring paard was, dat had ze gezien aan de spullen die ze had mee gekregen. Maar zo goed had ze nog nooit een paard zien springen, en dat ook nog zonder uitrustig. Hij kwam vrolijk aangedraafd en stopte net voor Nicky's neus. Hij duwde met zijn neusje even tegen haar schouder en draaide zijn rug naar haar toe. Ze wist wel dat ze zou moeten opstappen. Maar ze had niks om zich aan vast te houden. Ze vertrouwde haar mooierd wel en stapte toch op. Dat ging niet echt moeilijk, hij was niet het grootste paard van de wei. Dat was Le Charmeur. Ze klikte een keer en Summer kwam meteen in beweging. Hij draafde wat. Nicky kon goed zitten zonder te bonken. Ze had al zovaak op een paard gereden zonder uitrusting. Summer nam een aanloop naar de boomstam. Dit zou de eerste keer met hem worden.

7 Re: And this is...? op zo jul 24, 2011 9:28 pm

Gast


Gast
Toen ze eindelijk opstapte draafde hij wat rond. Op een volte galoppeerde hij aan en ging op de boomstam af. Vlak voor de stam zette hij af, precies op tijd. Hij kwam mooi uit en landde vloeiend. Hij galoppeerde nog een paar passen en ging terug in draf. Hij gooide enthousiast zijn hoofd omhoog. Hij hoopte dat ze snel naar de springpiste gingen. Hij schudde even met zijn hoofd en deed uit zichzelf een paar dressuur oefeningen, want dat had hij moeten leren voor ze met het springen zijn begonnen. Wijken, Piaffe het was allemaal een makkie voor hem. In het midden van de wei deed hij de Piaffe waarna hij wijkend naar links ging en aangaloppeerde. Weer ging hij op de stam af. Hij zette weer mooi af en kwam goed terecht. Hij galoppeerde weer een paar passen, ging terug in draf en ging uiteindelijk stappen. Hij merkte dat zijn conditie was verslechterd. Normaal kon hij al deze dingen zonder zweten doen, maar nu? Nu zweette hij een zichzelf een eind weg. Hij liet zijn hoofd uitgeput hangen en briestte voldaan. Dit was leven!

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum